Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 106

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 balení špenátu, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 šálek vody, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa osmahneme na oleji a pozvolna vaříme cca 5O minut. Poté přidáme cibulku, kterou opečeme do zlatova a přidáme špenát, který dle potřeby podlejeme vodou. Takto dusíme 15 minut. Přidáme utřený česnek se solí, pepř a krátce povaříme. Podáv...

Gramatika

Gramatika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

menší hlávka bílého zelí, 250 g dlouhozrnné rýže, 150 g měkkého salámu, 4 lžíce slunečnicového oleje, menší lžička soli, lžička kmínu

Uvaříme rýži. Mezitím nakrájíme zelí na menší kousky, rychle orestujeme na 2 lžících oleje, přidáme sůl a kmín a podusíme doměkka. Salám nakrájíme na kostičky a zlehka opečeme na zbylém oleji. Rýži, zelí a salám smícháme dohromady a podáváme.

Vepřové kotlety se sýrem

Vepřové kotlety se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 kousků vepřové kotlety, 1-2 cibule dle velikosti, 4 lžičky grilovacího koření, 4 lžičky mleté papriky , 2 lžíce másla, 25 dkg Eidamu, 4 lžičky Vegety - či dávám Podravku

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky (může být i nasekaná s kostí), většinou ji jen pomačkám a nenaklepávám, pokud nejsou plátky silné a položíme na plech vymazaný máslem. Nesolit! Cibuli pokrájíme na hodně drobné kousky - aby nepadala. Maso...

Celerový řízek s protlakem

Celerový řízek s protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 5 dkg hladké mouky, 8 dkg strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Dva středně velké oloupané celery uvaříme napolo v osolené vodě. Vychladlé pak nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme rajským protlakem /může být i kečup/ a druhým je přiklopíme. Takto připravé obalujeme v trojobalu a smažíme jako řízky. Podávám...

Ovocná pěna

Ovocná pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovoce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru moučka, 1 balení ztužovače šlehačky

Ovoce si vybereme jaké nám chutná a rozmixujeme. Lehce ho poté smícháme s pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a cukrem. Rozdělíme do pohárů a dozdobíme ovocem dle chuti. Nejlepší je vychlazená v létě.

Jablečný koláč s drobenkou

Jablečný koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 60 g másla, 2 žloutky, 20 g droždí (kvasnice), 60 g cukru krystal, 300 ml mléka, 1 kg jablek, 1 a 1/2 lžičky skořice, 3 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce Hery

Z droždí, trochy mléka a krystalového cukru připravíme kvásek. Kvásek spolu s rozpuštěným máslem, vlažným mlékem, špetkou soli a se žloutky smícháme s moukou a vypracujeme vláčné těsto. Nakynuté těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný větší plech. ...

Prosná kaše

Prosná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g prosa , 1 l mléka, špetka soli, 80 g cukru krupice, špetka skořice, 80 g másla

Proso několikrát přelijeme vroucí vodou a scedíme. Necháme pak v cedníku okapat, posléze vsypeme do vroucího mléka se špetkou soli a uvaříme hustou kaši. Na talíři posypeme cukrem se skořicí a omastíme máslem dle chuti.

Žloutkové kuličky

Žloutkové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g másla, 250 g cukru, 1 balení čokoládové polevy, 5 vařených žloutků

Žloutky nastrouháme a přidáme zbylé ingredience, smícháme. Tvarujeme z těsta kuličky o průměru maximálně 1,5 cm. Do každé kuličky uděláme malý důlek a do důlku dáme trochu čokoládové polevy.

Žloutkové rakvičky

Žloutkové rakvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 3 žloutky, 250 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr

Vše smícháme a třeme asi půl hodiny.Vymažeme formičky tukem a plníme je pouze do poloviny. V mírně vyhřáté troubě pečeme dorůžova.Na vrchu zdobíme šlehačkou.

Kuře se sójou

Kuře se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g sojových bobů, 1 pórek, 3 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje

Na nudličky nakrájené maso opečeme. Přidáme nakrájený pórek, podle chuti kari, sůl, sóju a podusíme. Před podáváním přidáme smetanu.

Květákové lečo

Květákové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 100 g mrkve, 200 g rajčat, 3 lžíce krupice, 3 vejce, 2 lžíce másla

Květák rozebereme a dusíme společně s kostičkami mrkve. Před dokončením přidáme kousky rajčat, zasypeme krupicí, podusíme a zalijeme vejci. Omastíme rozpuštěným máslem.

Mandlové oči

Mandlové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vlašských ořechů, 100 g másla, 150 g cukru moučka, 50 g mandlí, 2 lžíce kakaa

Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme umleté ořechy a kakao. Vyválíme kuličky, do každé vmáčkneme sloupnutou mandli a necháme oschnout.

Bílá omáčka s křenem

Bílá omáčka s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g hladké mouky, 40 g másla, 2 dcl mléka, 2 dcl smetany, 1 křen, špetka soli

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou s mlékem. Vše dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Pak přidáme smetanu, můžeme přisladit cukrem či přikyselit octem. Necháme přejít varem a do hotové omáčky vmícháme strouhaný křen.

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 15 dkg cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 25 dkg tuku, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 10 dkg mletých ořechů, 8 jablek

Cukr,mouku, prášek do pečiva,tuk a žloutky smícháme a vypracujeme těsto, 1/4 těsta dáme ztuhnout na chvíli do lednice. Těsto vyválíme a vložíme na plech,posypeme nastrouhanýmy jablky,nasypeme mleté oříšky a natřeme sníh, který jsme vytvořili ze 4b...

Sójový salát s ovocem

Sójový salát s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 100 g broskve, 200 g meruněk, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy

Sterilovanou nebo doměkka uvařenou sóju promícháme s na nudličky nakrájeným ovocem. Vmícháme jogurt a podle chuti dochutíme.

Zahradnická pečeně

Zahradnická pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího předního, 100 g mrkve, 100 g květáku, 50 g bulvového celeru, 50 g hrášku

Plátky masa opečeme nasucho, podlijeme a dusíme. Před dokončením šťávu zahustíme moukou a přidáme zvlášť podušenou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Do hotového vložíme máslo. Lze přidat trochu šťávy z citrónu podle chuti.

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Dušená jablka v krému

Dušená jablka v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 8 lžic cukru moučka, 50 g ovocné marmelády, 0,5 l mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, dáme do pekáčku, na vrchu pocukrujeme, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě. Pak je přendáme na misku, otvor po jádřinci vyplníme marmeládou a polijeme krémem. Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkový...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Božský Perník

Božský Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky kravského mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 2 a půl hrnku cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 balení pudinkového prášku (čokoládový), 1 balíček skořicového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, cca 30 min při 180-190 stupních. Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou. Těsta je hodně, takže je třeba použít velk...

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetanového krému (Pribináček), 400 ml mléka, 1 balení jahodové dřeně

Mléko rozmixujeme s Pribináčkem a polorozmrazenou jahodovou dření. Nalijeme do sklenic a pijeme.

Vepřové plátky na celeru

Vepřové plátky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 g celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla

Naklepané plátky opečeme nasucho, pak podlijeme a dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer. Štávu zahustíme moukou a máslem.

Míchaná vejce s paprikami

Míchaná vejce s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 50 g másla, špetka soli, špetka mleté papriky, 2 zelené papriky (kapie), 100 g sterilované papriky (kapie)

Na rozpuštěném tuku podusíme na kousky nakrájené papriky doměkka, přimícháme osolená a rozkvedlaná vejce a okapané sterilované papriky. Mícháme do ztuhnutí a na talířkách posypeme mletou paprikou.

Buchta snů

Buchta snů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 25 dkg cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 100 ml voda, 100 ml oleje, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, sníh z 5 bílků, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce kakaa, pudink ze 2 sáčků

Utřeme 5 žloutků, cukr, vanilkový cukr a vlažnou vodu, pak přidáme 1 dcl oleje, půlku prášku do pečiva, 25 dkg polohrubé mouky a z 5 bílků sníh. Půlku těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přidáme kakao, nalijeme na svě...

Kuře na olivách

Kuře na olivách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 cibule, 1 kapie, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 125 ml vody, půl kostky zeleninového bujónu, špetka soli, troška pepře, troška bazalky, balení oliv (černé nebo zelené), lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř a dáme zatím stranou. Cibuli jemně nakrájíme a dáme na olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, kapii na proužky, bazalku, kečup, olivy. Zalijeme...

stránka: