Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 133

Sójové kuličky s mandlemi

Sójové kuličky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g suché soji, 150 g mandlí, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, sůl

Sóju přes noc namočíme do vody, propláchneme a scedíme. Sóju dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme do měkka asi 3 hodiny a poté scedíme. Sóju, mandle, cibuli a sojovou omáčku rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme vejce, mouku, strou...

Losos po italsku

Losos po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g strouhanky, 50 g vlašských ořechů, 2 citróny, 4 plátky lososa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Poté plátky osolíme dle chuti. Rozehřejeme máslo, sejmeme z plamene a přidáme strouhanku, nasekané ořechy, kůru a šťávu z 1 citrónu. Důkladně promícháme a v takto vzniklé směsi...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Pečený losos s černými olivami

Pečený losos s černými olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g plátků lososa, 2 balení černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petržele, 4 jarní cibulky, 1 cibule, 1 lžička mletého koriandru

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, vypeckované a nadrobno nakrájené olivy. Vše smažíme do měkka. Přidáme rajčatový protlak, koria...

Plněné lilky

Plněné lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Poté je necháme okapat. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nad...

Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lilky, 9 lžic rostlinného oleje, 400 g mozzarelly, 100 g eidamu (Edamu), sůl, pepř, 450 g vepřového mletého masa, 500 g rajčat, 500 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžička sušeného oregana, 300 ml rajčatového protlaku

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na...

Lehké kuře se sezamovými semínky

Lehké kuře se sezamovými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 2 různobarevné papriky, 1 menší pórek, špetka soli, 1/2 lžičky zázvoru, 4 lžíce bílého vína, hrst sezamových semínek, 2 lžíce vody, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžičky olivového oleje, 1 lžička solamylu

Kuřecí plátky, kousky či nudličky necháme cca hodinu marinovat v chladu v marinádě ze sojové omáčky, olivového oleje a vody. Mezitím si připravíme zeleninu: pórek, papriku nakrájíme na tenké nudličky. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme zelenin...

Grilovaný svíčkový steak

Grilovaný svíčkový steak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 100 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, 5 citrónů, 1 lžíce grilovacího koření

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1 cm plátky. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky dáme do mísy, zalijeme olejem a necháme minimálně 10 hodin odležet v lednici. Maso gril...

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřové svíčkové, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Poté maso...

Plněná vepřová svíčková

Plněná vepřová svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové svíčkové, 2 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř, 2 menší cibule, 200 g anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 200 ml vody

Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme na plát. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou cibulí na kolečka a nakrájeným česnekem na plátky. Přidáme anglickou slaninu a plátek masa smotáme, ovážeme nití, posypeme kmínem a na prudko...

Pikantní vepřová svíčková na víně

Pikantní vepřová svíčková na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové svíčkové, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, 200 ml červeného vína, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce solamylu, 1 lžička kmínu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a vínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečen...

Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 300 g špenátu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut, dokud nezměkne. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přidáme nakrájený špenát, přikryjeme pokličkou a dusíme 5-10 minut. Přidáme scezenou a uvařenou...

Žemlovka s tvarohem

Žemlovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 10-15 rohlíků, 500 g odtučněného tvarohu, 400 g cukru krystalu, 1 vejce, 2 lžíce mleté skořice, 500 ml mléka

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Rohlíky podélně rozkrojíme na třetiny a namočíme do mléka. Poté rohlíky vymačkáme a poklademe 1/3 množství do zapékací mísy, tak aby pokryly celou plochu. Rohlíky rovnoměrně zakryjeme 1/2 vymačka...

Pečení holubi po sečuánsku

Pečení holubi po sečuánsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holuby, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžička chilli koření, 5 červených čili papriček, 5 zelených čili papriček, 2 cibule

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zobáky důkladně vydrhneme. Poté je osolíme, posypeme chilli kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo, nakrájené cibule a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté...

Pečení holubi se slaninou

Pečení holubi se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 holuby, 210 g slaniny, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 6 stroužků česneku

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do břišní dutiny dáme slaninu a česnek. Poté je osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté ...

Maďarské fazole

Maďarské fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 stroužky česneku, 3 čili papričky, 1 cibule, 1 menší mrkev, 2 konzervy bílých fazolí , 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička suché majoránky, sůl, pepř, 150 ml vody

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, nakrájené čili papričky a rozetřený česnek. Smažíme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne. Přidáme nakrájenou mrkev, scezené fazole, cukr, rajčatový protlak a vodu. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut na mírném pl...

Kynuté knedlíky s houbovou nádivkou

Kynuté knedlíky s houbovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), sůl, 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 1 vejce, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř

Z mouky droždí, špetky soli, mléka, cukru, másla a vejce si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z hub, vody, ořechů, cibule, oleje, kmínu, soli a pepře si připravíme houbovou nádivku (viz související recepty). Z připraveného kynutéh...

Špagety s chřestem

Špagety s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 150 g chřestu, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička oregana, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na 5 cm dlouhé kusy. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále ot...

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mleté lékořice, sůl, 400 ml vody, 100 g másla

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice přip...

Pečená husa se zelím

Pečená husa se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička kmínu, sůl, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 700 ml vody, 1 husa

Husu omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy a osolíme. Podlijeme 200 ml vody a dáme na ní 50 g másla. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 2 hodiny. Po celou dobu pečen...

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Smažená vepřová játra

Smažená vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a okraje nařízneme nožem, aby se při smažení nekroutila. Játra popepříme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji, dokud nezměknou. Poté osolíme dle chuti. Podáváme s čerstvou cibulí a hořč...

Pečené kuře

Pečené kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 ml vody, 100 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, sůl

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme grilovacím kořením a osolíme. Podlijeme vodou a na kuře dáme máslo. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 40 minut....

Grilovaná jehněčí srdce

Grilovaná jehněčí srdce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jehněčí srdce, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 4 lžíce sezamového oleje, 150 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s pivem, přidáme anýz, kmín, sezam a citrónovou šťávou. Kousky srdce vložíme do směsi oleje a necháme 12 hodin odležet. Poté ko...

stránka: