Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 8

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 60 g másla, 2 žloutky, 150 g smetany, 150 g eidamu, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 kousky vepřové panenky po 350 g, 1,5 l zeleninového vývaru, 500 g listového špenátu, 40 g přepuštěného másla, 2 stroužky česneku

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je prolisujeme lisem na brambory a vymícháme dohladka spolu se žloutky, změklým máslem, smetanou a na jemno nastrouhaným eidamem. Maso vložíme asi na 15 minut do ...

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Vepřové v kapustě podle babičky

Vepřové v kapustě podle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pleci, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 50 g sádla, 50 g anglické slaniny, 500 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle spolu s nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, chvíli dusíme pod pokličkou. Pak podlijeme teplou vodou a dusíme do poloměkka. Mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky a přidáme k masu. Až je mas...

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřová panenka, 1/2 lžička sůl, 1/2 lžička pepř, 300 g strouhaný sýr, 2 ks cibule, 3 lžíce slunečnicový olej

Panenku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme je z pánve a rovnou je dáme na předem vyhřáté talíře. Panenku posypeme nastrouhaným sýrem a ...

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Vepřové plátky na rajských jablíčkách

Vepřové plátky na rajských jablíčkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1/2 lžičky soli, troška pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce polohrubé mouky, 4 rajčata, 1 lžička másla

Z masa nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran je zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách zprudka opečeme. Maso odložíme na talíř, výpek na pánvi zaprášíme moukou. Mouku osmahneme a podl...

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 roštěnky, 10 dkg másla, 1 menší celer, 2 kedlubny, 1 cibule, 1/4 kg rajčat, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 2 lžičky hrubé mouky, 1 sklenka sladké smetany

Roštěnky na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Na másle zprudka opečeme po obou stranách. Přendáme na teplý talíř a na tuku, který zbyl, podusíme pokrájenou cibuli, roštěnky dáme zpět a za mírného podlévání dusíme doměkka. Př...

Rošťáci

Rošťáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa - nejlépe kotleta, není tak suchá, 2 -3 vejce, 6 stroužků česneku, 2 lžíce Maizeny či Solamylu, 2 lžíce plnotučné obyčejné hořčice, 1 lžíce Worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky slané, 1 lžíce sojové omáčky sladké, 1 lžička čerstvě umletého barevného pepře, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého či strouhaného zázvoru

Ze všech vypsaných ingrediencí, které dobře našleháme, uděláme omáčku, neškodí přikápnout olivového oleje. Maso je totiž křehčí. Maso ponoříme do mísy s omáčkou, přikryjeme a do druhého dne nenecháme v chladnu naležet. Občas obrátíme. Druhý den na...

Česnekové kuřecí řízky s jablky

Česnekové kuřecí řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 jablka, 50 g másla, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky grilovacího koření, špetka soli

Řízky osolíme, okořeníme grilovacím kořením a naskládáme do pekáčku. Stroužky česneku nakrájíme na kolečka a posypeme rovnoměrně maso. Pak poklademe na řízky plátky másla a nastrouhaná jablka. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut.

Zapečené masové šišky s kopřivou

Zapečené masové šišky s kopřivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového mletého masa, 1 brambor, 2 dcl vody, špetka mleté paprikay, špetka pepře, 1/2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g kopřiv

Z masa, vody, vajíčka, koření, kopřiv, uvařeného a nastrouhaného bramboru a utřeného česneku si připravíme těsto. Vymažeme sádlem pekáč a z masové směsi na něj pokládáme šišky obalené v mouce. Během pečení šišky obracíme a potíráme výpekem. Pečeme...

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 houska, 2 vejce, 250 g jablek, 500 g vařených brambor, 2 cibule, 50 g strouhanky, 30 g másla, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce plnotučného mléka

Housku pokrájíme a pokapeme mlékem a necháme zvlhčit. Do mísy dáme mleté maso, zvlhčenou housku, vejce, sůl, pepř a zpracujeme do vláčného těsta. Jablka omyjeme, oloupeme a nakonec zbavíme jadřinců. Nakrájíme jablka na kostičky, stejně tak i bramb...

Velikonoční škvařenice

Velikonoční škvařenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 5 vajec, 300 g uzeného masa, 8 lžic krupice, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla

Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši, osolíme, opepříme a přidáme rozšlehaná vejce a uzené maso nakrájené na kousky. Vše promícháme a dáme do pekáče vymazaného sádlem a necháme asi tak 30 minut zapéct v troubě.

Zapečené maso po Švýcarsku

Zapečené maso po Švýcarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pečeně, 100 g zakysané smetany, 50 ml slunečnicového oleje, 250 g strouhaného sýru EIDAM, GOUDA, EMENTÁL, 200 g pórku, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička petrželové natě

Pečeni nakrájíme na kostky, které vložíme do vymaštěného pekáčku, proložíme nakrájeným pórkem a libečkem nahrubo pokrájeným (podle chuti) a zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou v mléce. Povrch posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby. Pečeme ...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Vepřové karé na brusinkách

Vepřové karé na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 150 g brusinkového džemu, 50 g cukru krupice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), šťáva z 1/2 citrónu, 2-3l žíce slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Vepřovou pečeni bez kosti osolím, opepřím, opeču na pánvi ze všech stran, vložím do pekáčku, posypu tymiánem, podliji horkou vodou a zakryté peču skoro do měkka. Vypečenou šťávu nalévám na maso. Rozehřeji cukr s brusinkovým džemem a šťávou z půlky...

stránka: