Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 5

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci portského vína, 6 blum, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžičku nového koření, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 4 ks křepelek, 1/3 hrnek kešu ořechy, 100 g polníčku, 1,5 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 chilli papričku

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku nasekanou najemno. Osolíme a opepříme. Tři blumy zalijeme zeleninovým vývarem, vínem, sójovou omáčkou a přidáme nové koření. Vše svaříme (1...

Vepřová líčka na pivě

Vepřová líčka na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřových líček, 30 g másla, , 200 g anglické slaniny, 1-2 mrkve, 1 kořenovovou petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 cibule, 1 červenou cibuli, 1 bobkový list, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 svazek kořenové petržele, trošku nového koření, 3 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, , 12 ks žampiónů, trošku kmínu, 1 lžičku soli, trošku pepře, 1 l černého piva

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený če...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 5 lžíc olivového oleje, 1/2 lžíce balzamikového octu, 140 g římského salátu, 25 g parmazánu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 4 lžíce rozmarýnu, 1 hrst šalvěje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 8 ks žampiónů, 2 ks cibule, 1 jablko, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, 2 špetky soli

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu. Žampióny, cibuli i jablko nakrájíme na plátky. Na čtverce alobalu rozdělíme cibuli, na ni žampióny, na to jablko, zakápneme citrónovou šť...

Plněné kapsy z vepřové panenky

Plněné kapsy z vepřové panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 250 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 1 menší cibule, kousek másla, 3 vejce, 1 lžička pažitky, sůl, pepř, olej, lžička hladké mouky

Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažit...

Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce koření country, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 l hovězího (drůbežího) vývaru, 1 lžička hladké mouky

V široké pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej). Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením country. Zprudka je opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme anglickou ...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 40 dkg mletého masa, 25 dkg listového špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 1 dcl mléka, 10 dkg strouhaného sýra, olej, máslo

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Potom necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm). Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme koření na mleté maso. Rozmíc...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki

Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křídel, 1 dcl včelího medu, 1 dcl omáčky Teryiaki, 3 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 1 smetanový bílý jogurt, 1/2 citrónu, hrst bazalky, hrst rukoly, špetka soli

V menší misce si pořádně smícháme med, teriyaki omáčku, prolisovaný česnek a pokrájené uzené chilli papričky. Očištěné křidélka poklademe na plech a polijeme jejich omáčkou. Pro lepší chuť rukama vmasírujeme omáčku do každého záhybu křidélek. Pe...

Zapečený květák s mletým masem

Zapečený květák s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 500 g mletého vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 1 vejce

Květák uvaříme a rozebereme na růžičky. Dáme ho do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, smícháme s vajíčkem a dáme na květák. Dáme péct na cca 25 minut na 190°C.

Čevapčiči

Čevapčiči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 300 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 2 cibule, špetka mleté papriky sladké, špetka mleté papriky pálivá, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, špetka majoránky, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1/2 hrnku rostlinného oleje na smažení, 4 lžíce polotučné hořčice

Směs mletého masa smícháme se solí, mletým černým pepřem, sušenou drhnutou majoránkou, mletou paprikou, tymiánem, prolisovaným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a 1 vejcem. Ruce namočíme do studené vody, vezmeme kus hmoty a rukama tvarujeme šišti...

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...

Uzenářské brambory

Uzenářské brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brambor, 1-2 ks cibule, 60 g uzeného masa, 20 g sádla, 1 ks slepičí vejce, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Drobně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme plátky vařených brambor a společně ještě opečeme. Potom doplníme na kousky nakrájeným vařeným uzeným masem, osolíme, opepříme a za stálého míchání dobře prohřejeme. Zalijeme vejcem a ...

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 120 ml červeného vína, 4 lžíce brusinkového kompotu, 400 g nudlí, 1/4 ks papriky (kapie), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky petrželové naťi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme. Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Vše...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

stránka: