Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 4

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce vinného octu, 10 dcl hovězího vývaru, 4 plátky hovězí roštěnky, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibulky oloupeme, větší kusy přepůlíme. Celé je osmažíme ze všech stran na másle, poté zalijeme octem, krátce osmahneme, přidáme vývar a dusíme doměkka. Smícháme sůl, čerstvě drcený pepř a chilli papričku nakrájenou najemno. Každý plátek roštěnky ...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Špízy

Špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kýty, 200 g anglické slaniny, 2 ks ostravské klobásy, 2 ks papriky (kapie), 3 ks cibule, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na kostky, obalíme v oleji, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na zhruba stejné kostky a klobásku na kolečka. Na jehlu nebo špejli napichujeme střídavě cibuli, maso, slaninu, papriku a klobás...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 60 g slaniny, 400 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). N...

Těstoviny s rukolovým pestem a masovými kuličkami

Těstoviny s rukolovým pestem a masovými kuličkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 100 g Mozzarelly, 10 ks sušených rajčat, 300 g vepřového mletého masa, 150 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička koření na mleté maso, 8 lžíc olivového oleje, 30 g vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, 1 hrst rukoly

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu Připravíme si kuličky: mleté maso smícháme s nastrouhaným parmazánem(100 g), pepřem, kořením na mleté maso a dosolíme podle chuti. Ze směsi vytvarujeme kuličku o průměru 1,5 – 2 cm a osmažíme je na oleji do...

Sekaná Tex-Mex

Sekaná Tex-Mex

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg mletého masa, 1 malá cuketa, 2 lžíce koření Tex-Mex Taco, 1 lžíce sušené smažené cibule, 1 lžíce medvědího česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky

Cuketu nastrouháme na nudličky. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s cuketou. Přidáme koření Tex-Mex Taco, smaženou sušenou cibuli, sušený medvědí česnek a vajíčko. Promícháme a směs zahustíme strouhankou. Utvoříme šišku, dáme do pekáče a pov...

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 kg jehněčí kýty, 6 stroužků česneku, 1 citrón, 4 lžíce oregana, 6 lžíc olivového oleje, 1 hrst oliv, 400 g sterilovaných rajčat, 1,5 kg brambor

Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli. Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst. Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se...

Řecký jehněčí salát

Řecký jehněčí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máty peprné, 1/2 citrónu, 3 rajčata, 1/2 okurky, 560 g jehněčí kýty, 50 g oliv, 75 g fety

Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem. Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet. Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi ...

Řecký kuřecí kebab

Řecký kuřecí kebab

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

12 ks kuřecích stehenních řízků, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 1 lžička skořice, 1 lžička nového koření, 2 lžičky mleté papriky , 1 lžíce oregana, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citrónovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme. Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc ...

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jehněčí kotlety, 1 citrón, 20 stroužků česneku, 3 ks papriky (kapie), 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce rozmarýnu

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso. Jehněčí maso napich...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 kg kančího masa na guláš, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 celeru, 2 rajčata, 2 lžičky skořice, 8 kuliček jalovce, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 30 g cukru krupice, 50 g švestkových povidel, 200 ml šípkového pyré, 300 ml červeného vína, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 citrón

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou. Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat. Poté při...

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 kg hovězího zadního, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 60 g octa, 1 lžička soli, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 30 g kopru

Maso vaříme vcelku dvě hodiny doměkka. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Poté postupně přilíváme vývar z masa. Vaříme 20 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl podle chuti a smetanu. Povaříme 5 minut. Přidáme kopr, zamíc...

Křenová omáčka podle sonizny

Křenová omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného masa, 75 g sádla, 100 g hladké mouky, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1 křen, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu. Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. ...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g sádla, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, 20 g mleté papriky , 3 bobkové listy, 400 g kyselého zelí, 250 g zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso, krátce je opečeme a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme asi 60 minut. Poté přidáme zelí a smetanu. Povaříme 15...

Rajská omáčka podle sonizny

Rajská omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 50 g uzeného špeku, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 3 ks bobkového listu, 115 g rajčatového protlaku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 citrón, 60 g cukru krupice, 1 lžička skořice

Hovězí maso uvaříme doměkka - trvá to asi dvě hodiny. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme je dozlatova. Poté přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a krátce opečeme. Přidáme koření a sůl a podlijeme vývarem. Vaříme až je mrkev měk...

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Couračka

Couračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 3 ks brambor, 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžičku kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g kyselého zelí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Uzené maso povaříme vcelku 40 minut ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme drůbežím i uzeným vývarem a přivedeme k varu. Poté teplotu ztlumíme, přidáme brambory nakrájené na...

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Králík na špeku

Králík na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 Králík domácí, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g anglické slaniny, 3 ks šalotky, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kmínu

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme se šalotkami nakrájenými na proužky na oleji. Dáme do pekáčku. Na to položíme králíka, přidáme máslo a celé stroužky česneku. Posypeme k...

Pravá vietnamská PHO

Pravá vietnamská PHO

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích kostí, 400 g hovězí svíčkové, 300 g rýžových nudlí, 3 ks šalotky, 4 stroužky česneku, 2 ks badyánu, 2 chilli papričky, 1 citrón, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce soli, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička anýzu, 1 lžička máty peprné, 1 lžička koriandru

Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny. Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso. Nudle připravíme podle návodu. ...

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolí, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 bobkový list, 1 lžíce petrželové natě, 4 ks kuřecích stehen, 250 g brambor, 250 g choriza, 100 g špenátu

Fazole namočíme přes noc. Tymián, petrželku (použijeme celé snítky), spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku. Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množst...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího steaku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g cukety, 100 g cherry rajčátek, 100 g rukoly, 200 g papriky (kapie), 200 g ledového salátu, 100 g okurky

Maso rozdělíme na dva steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme 3 minuty. Rukolu, salát natrháme na kousky a spolu s nakrájenou okurkou rozdělíme na dva talíře. Zakápneme olivovým olejem. Ostatní zeleninu nakrájíme a grilujeme. Poté gr...

stránka: