Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Podzim - stránka 5

Plněný pečený bažant

Plněný pečený bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 150 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, NÁPLŇ: 2 housky, 4 lžíce mléka, 50 ml bílého vína, 50 g sádla, 1 menší cibule, 1 játra a srdíčko z bažanta, troška mletého pepře, troška majoránky, 2 sardelky, 2 vejce, strouhanka podle potřeby, troška soli, troška tymiánu

Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vl...

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1/4 střední dýně hokkaidó, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 4 vepřové kotlety, 2-3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, pár snítek čerstvého tymiánu , pár snítek rozmarýnu, 4 tenké plátky anglické slaniny

Brambory, dýni a všechnu zeleninu oloupáme a nakrájíme na menší špalíky. Vše v míse smícháme, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu. Zeleninovou směs dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Maso na...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Obalovaný sendvič s houbami

Obalovaný sendvič s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hřibů, 1 veka, 4 vejce, 200 ml olivového oleje na smažení, 100 ml mléka, troška drceného kmínu, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky

Pokrájané hríby trocha opražíme na oleji, posypeme rozdrvenou rascou, soľou, mletým čiernym korením i posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a udusíme. Huby poukladáme medzi tenšie plátky sendviča, ktoré obalíme cestičkom pripraveným z osolenýc...

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lišek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, pepř, 1 lžička zázvoru, asi 2 lžíce sojové omáčky, petrželka

Houby očistíme, větší překrojíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a za občasného zamíchání pod pokličkou dusíme houby doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, při...

Houbový závin

Houbový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lesních hub, 1 balení listového těsta, 1 větší cibule, sůl podle potřeby, kmín dle potřeby, pepř dle potřeby, 1 vejce, sádlo dle potřeby

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk (sádlo, máslo, olej - jak je kdo zvyklý) a necháme cibuli zesklovatět. Na cibulku vsypeme houby, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme, pak dusíme do měkka, ...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g sladkovodní ryby zubač(Candat), 400 g Suchohřibů, 4 vejce, 8 tvrdších rajčat, 50 g másla, sůl podle potřeby, 150 ml majonézy, 1 lžíce zelené petrželové nati

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčiakov skrojíme vrchnú časť, vydlabeme ich, naplníme praženicou, prikryjeme skrojenými vŕškami a poukladáme na misu okolo ryby. Zvyškom pra...

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Polévka z kotrče skoro držťková

Polévka z kotrče skoro držťková

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce sladké papriky, lžíce majoránky, lžička drceného kmínu, petrželka, lžička pepře, sůl, 1 větší kotrč nebo více menších

Kotrč dobře očistíme od hlíny a jehličí, vykoupeme v několika vodách a rozkrájíme na menší kousky. Já ho ještě v cedníku proliju vařící vodou a nechám okapat. V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Dozlatova osmaženou ci...

Roládový houbový knedlík

Roládový houbový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 250 g hrubé mouky, 125 g krupice, 1 vejce, sůl, strouhanka, 1/2 cibule, 2 lžíce oleje, 300 g hub, 4 listy pórku, mletý kmín, tymián , oregano, muškátový květ

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby, mícháme až se vypaří voda, pak je okořeníme, osolíme a dusíme ještě 15 minut. Listy pórku vložíme na 2 minuty do vroucí vody a pak propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme najemno nastrouhané brambory, mouk...

Výborný perník se švestkami

Výborný perník se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 velké vejce, 90 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, 100 g hnědého cukru, 11/2 hrnku hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, asi 400 g švestek, 1 sáček dortového želé

V misce krátce prošleháme mléko s vejcem, rumem, Herou, medem a hnědým cukrem. Po chvíli přidáme mouku s práškem do perníku, koření a kakao. Těsto nalijeme na menší plech, vyložený pečícím papírem a poklademe půlkami švestek, řeznou plochou nahor...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Hřibové kloboučky na paprice

Hřibové kloboučky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hlaviček hřibů, 100 g uzené slaniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 cibule, lžíce mleté sladké papriky, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na slanine, pridáme hribové hlavičky pokrájané na hrubšie plátky, mletú červenú papriku a rozdrvenú rascu, osolíme a udusíme. Potom poprášime múkou, po 2 minútach odstavíme a zalejeme smotanou.

Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 5 dcl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, lžička majoránky, 600 g Lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrájaný na kocky, posolíme a dusíme asi 10 minút potom pridáme nakrájané zemiaky a dodusíme (podľa potreby podlievame vodou). Potom pridáme rozdr...

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Dušený bažant s citrónem

Dušený bažant s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořen petržele, troška pepře bílého, 1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 4 kuličky jalovce

Očisteného bažanta umyjeme a na pokrájanej slaninke a cibuľke dusíme. Počas dusenia osolíme, pridáme očistenú zeleninu, korenie, kúsok citrónovej kôry a cukor. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprašíme múkou a povaríme. Nakon...

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného úhoře, 350 g Hlívy ústřičné, 150 g brambor, 100 g mrkve, 1 cibule, 1 lžička kopru, 30 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, 100 ml sladké smetany

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ryby, očistené zemiaky pokrájané na kocky, cibuľu opraženú na oleji a dovaríme. Do hotovej polievky vlejeme smotanu a necháme prejsť varom. ...

Paštika z kachních jater

Paštika z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kachních jater, 1 cibule, 60 g másla, 1 houska, 50 ml kravského mléka, 1 lžička pepře bílého, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 slepičí vejce

Kačaciu pečeň umyjeme a vložíme na hodinu do mlieka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú pečeň a podusíme do mäkka. Potom pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, trocha mletého korenia, soľ, rozotretý cesnak, horčicu...

 Holubinkový salát

Holubinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g holubinek, 100 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, petrželka, 1 lžíce cukru moučka, sůl, 100 g nastrouhaného uzeného sýra oštěpku

Huby povaríme v slanej vode, pokrájame , zalejeme olejom, citrónovou šťavou a vínom, pridáme cukor i soľ a necháme odstáť v chladničke. Pred podávaním posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

Medové hrušky s oříšky

Medové hrušky s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 3 lžíce včelího medu, 200 g vlašských ořechů, 1 lžička zázvoru

Hrušky oloupeme zbavíme jádřinců a obalíme ve směsi nasekaných ořechů, zázvoru a tekutého medu. Opatrně je klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Halloweenský čaj

Halloweenský čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml zeleného čaje, 10 ml Griotky, 2 kousky citrónu, 2 lžíce cukru krystal

Uvařený zelený čaj necháme vlednici vychladit. Mezitím si připravíme 2 vysoké sklenice, jejich okraje potřeme plátkem citronu a ponoříme do cukru. Potom do sklenic opatrně nalijeme čas a po noži vychlazenou griotku. Ozdobíme plátkem citronu a po...

Smrže v mléce

Smrže v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (smržů), 50 ml kravského mléka, 2 lžíce másla, 30 g hladké mouky, špetka soli

Smrže nakrájíme na malé kousky a asi 10 minut dusíme ve vlastní štávě. Poté přilijeme mléko, rozpustíme máslo, trochu osolíme a zahustíme moukou. Zahříváme do zhoustnutí.

stránka: