Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Droždí (kvasnice)

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 20 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krystal, 500 g másla

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici. Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Nech...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml polotučného mléka, 35 g droždí (kvasnice), 80 g cukru moučka, 250 g másla, 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 100 g ovocné marmelády, 2 ks žloutků, 2-3 lžíce rumu, 1 l slunečnicového oleje

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po...

Focaccia s hroznovým vínem

Focaccia s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnice), 100 ml olivového oleje, 7 g mořské soli, 2 lžíce rozmarýnu, 100 g hroznového vína, 200 ml vody

Smícháme vlažnou vodu, mouku a droždí. Necháme kynout 40 minut. Poté těsto propracujeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 min kynout. Poté zalijeme olejem a zapracováváme ho prsty do těsta - zároveň se z bochánku snaží...

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce droždí (kvasnice), 150 g sádla, 1 špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl. Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi. Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kyno...

Bezlepková italská pizza

Bezlepková italská pizza

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g droždí (kvasnice), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 lžíce bazalky, 1 ks lilku, 2 ks rajčat, 200 g mozzarelly, 3-4 lžíce olivového oleje

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout. Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková r...

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnice), 20 g rozmarýnu, 500 g hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml vody, 150 g pažitky, 50 g parmazánu, 100 ml rostlinného oleje, 50 g slunečnicového semínka, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 400 g špenátu, 200 g fety, 4 ks slepičího vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C. PŘIPRAVÍME SI ...

Superzdravá pizza

Superzdravá pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 125 ml vody, 200 g sterilovaných rajčat, 25 g mozzarelly, 1 lžička droždí (kvasnice), 1 lžička kaparů, 1 stroužek česneku, 12 ks cherry rajčátek, 1 ks cukety, 50 g oliv, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě

Rajčata nakrájíme na plátky. Cherry rajčata rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky – nejlépe pomocí struhadla. Mozzarellu nakrájíme na kousky. Smícháme mouku, droždí a vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté rozválím...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Brokolicová polévka s parmazánem

Brokolicová polévka s parmazánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, lžíce másla, sůl, pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce lahůdkového droždí , 100 g strouhaného parmazánu

Brokolici opláchneme, rozebereme na menší růžičky a v hrnci na másle 2 minuty restujeme. Zalijeme vodou (asi 1,5 litru), osolíme, opepříme a přidáme kostku zeleninového bujónu. Vaříme do změknutí brokolice. Pak rozmixujeme, přilijeme smetanu, ve k...

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý květák, 15 dkg šunky, 1 menší cibule, 1 vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, špetka pepře, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce lahůdkového droždí , bylinkové koření, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastr...

Pane Bianco

Pane Bianco

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hrubé mouky, špetka soli, trochu cukru , 1 lžíce olivového oleje, 1/2 balení droždí (kvasnic), špetka oregana, špetka provensálského koření, 300 ml vody, hrstka hrubozrnné soli

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek, který spojíme s moukou, poté osolíme, přidáme olivový olej, bylinky a vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku nechám...

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g cukru krupice do těsta, 50 ml slunečnicového oleje do těsta, 1 vejce, špetka soli, 20 g droždí (kvasnic), 125 ml plnotučného mléka, 150 g jemného tvarohu ve folii, 3 lžičky cukru moučka, 50 g sušených švestek, 50 ml slunečnicového oleje na potření

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, špetku soli, olej a mouku. Vypracujeme těsto a přikryté utěrkou necháme v teple nejméně hodinu kynout. Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukre...

Pivní rohlíčky dle Ládi

Pivní rohlíčky dle Ládi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kostky droždí (kvasnic), 1 lžička soli, 3,5 hrnku polohrubé mouky, 1 slepičí vejce, 1 lžíce plnotučného mléka, 1 lžíce kmínu, 1 sklenka světlého piva, 200 ml slunečnicového oleje

Trošku piva vlijeme do hrnce a ohřejeme. Přidáme droždí a připravíme kvásek. V osolené mouce vytvoříme důlek, do něhož nalijeme kvásek a necháme vykynout. Jakmile se v kvásku začnou dělat bublinky, přimícháme zbytek piva, olej, žloutek a vypracuj...

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

42 g droždí (kvasnic), 50 g másla, 1 cibule, 5 lžic hrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 slepičí vejce, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Oloupanou,nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na másle a restujeme na mírném ohni. Přidáme rozdrobené droždí, které za stálého míchání rozpustíme a pánev odstavíme. K vychladlé směsi přidámejedno celé vejce, mouku, strouhanku a koření a ze...

Minimazance s drobenkou

Minimazance s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké pšeničné mouky, 100 g másla, 250 ml mléka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 20 g droždí (kvasnic), 3 žloutky (1 na potírání), 1 lžička nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu, špetka soli, 2 lžíce špaldové mouky, 1 hrst mletých lískových oříšků, 2 lžíce jahodového džemu, 2 lžíce másla

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo a necháme chladnout. Lžíci cukru odebereme, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citr...

Karbanátky z droždí

Karbanátky z droždí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Nivy, 1 balení droždí (kvasnic), 10 lžic strouhanky, 1 vejce

Nivu a droždí nastrouháme na jemno. Ke směsi přidáme vejce a strouhanku, abychom vytvořili lepivou směs. Poté tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky můžeme buď smažit na pánvičce nebo je dát na plech na pečící papír...

Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 balení droždí (kvasnic), 200 ml mléka, 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1 slepičí vejce, špetka soli

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse...

Maxi buchty plněné tvarohem

Maxi buchty plněné tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 125 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 40 g cukru moučka (do těsta), 20 g droždí (kvasnic), špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje (50 ml do těsta), 250 g jemného tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru moučka do tvarohu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 hrnek zahradních borůvek

Z vykynutého kvásku, mouky, cukru, mléka, soli, žloutku a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Formičky na pečení buchet vymažeme olejem. Smícháme cukr se škrobem a bílkem, poté přidáme tvaroh a nakonec borůvky. Z vykyn...

Koblihy z odleženého těsta

Koblihy z odleženého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnic), 3 dcl mléka, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 3 dcl slunečnicového oleje na smažení

Mouku dáme do mísy, rozdrobíme droždí, přilijeme studené mléko, rozšlehané vejce se solí a všechno smícháme.Těsto dáme na hrubou moukou posypaný vál a důkladně ho vypracujeme (asi 20 min). Následně těsto přeneseme do hrubou moukou vysypané mísy a ...

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla , 10 dkg hladké mouky, 40 dkg polohrubé mouky, 1/2 balení droždí v kostce, 6 dkg cukru krupice, 150 ml mléka, 3 žloutky, 1/4 lžičky soli, 50 dkg plnotučného tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, švestky či jiné ovoce

Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vložíme do lednice ztuhnout (pozor, ne příliš tuhé - jde pak špatně rozválet). Vytvarujeme ho do tvaru kostky podobně jako je kostka másla. Do mísy dáme mouku a kvásek, připravený z části teplého ...

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 75 g cukru moučka, 250 ml mléka, 40 g droždí (kvasnic), 1 vejce, 150 g Hery, 250 g makové náplně, 100 g švestkových povidel, špetka soli

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do ...

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g tuku, 2 žloutky, 2 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnice), 250 g škvarků, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Škvarky si umeleme a dáme stranou. Z mouky, změklého tuku, žloutků, mléka a droždí vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválíme na placku a vykrájíme z něj 16 dílků. Každý dílek potřeme umletými škvarky, které jsem zleh...

stránka: