Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí zadní

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 kg hovězího zadního, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 60 g octa, 1 lžička soli, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 30 g kopru

Maso vaříme vcelku dvě hodiny doměkka. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Poté postupně přilíváme vývar z masa. Vaříme 20 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl podle chuti a smetanu. Povaříme 5 minut. Přidáme kopr, zamíc...

Rajská omáčka podle sonizny

Rajská omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 50 g uzeného špeku, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 3 ks bobkového listu, 115 g rajčatového protlaku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 citrón, 60 g cukru krupice, 1 lžička skořice

Hovězí maso uvaříme doměkka - trvá to asi dvě hodiny. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme je dozlatova. Poté přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a krátce opečeme. Přidáme koření a sůl a podlijeme vývarem. Vaříme až je mrkev měk...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hovězího zadního, 50 g čerstvého Baby špenátu, 100 g libové anglické slaniny, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 vejce, 1/2 kostky hovězího bujónu, 5 stroužků česneku, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře

Anglickou a špenát nakrájíme na širší nudličky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Na lžičce oleje prohřejeme slaninu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme míchaná vejce. Poté vmícháme špenát a ještě chvíli mícháme. ...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího zadního (plátek), 2 vejce, 1 lžička slunečnicového oleje, 2-4 plátky anglické slaniny, špetka soli, 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky), špetka pepře, 1 lžička orientální hořčice, 1/2 papriky (kapie), 1/2 kostky hovězího bujónu, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce polohrubé mouky

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso sroluj...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Hovězí na česneku s rýží

Hovězí na česneku s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí zadní, 50 g slaniny, 50 ml slunečnicového oleje, 50 g cibule, 40 g česneku, 1 balení hovězího bujónu, hladká mouka na zahuštění, voda na podlévání

Na oleji pozvolna rozpustím rozkrájenou slaninu. Hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, krátce restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bujon a pod pokličkou zvolna dusím v troubě do měkka 120-150 minut při ...

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího zadního masa, 1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 70 g libové anglické slaniny, 1 lžíce nakrájeného libečku, 2 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky hovězího bujónu, hladká mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit ...

Dragounský guláš

Dragounský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 2 cibule, 300 g bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, 50 g sádla, 80 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička majoránky, špetka soli, troška pepře

Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na m...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Hovězí maso dušené se sójou

Hovězí maso dušené se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího zadního masa, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 1 hrnek malých cibulek, 2 velké cibule, 3 lžičky gulášového koření, 1 balení sójových kostek

Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli, kterou usmažíme na sádle do červena. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, česnek nakrájený na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk. Potom přidáme ol...

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Malířova pochoutka

Malířova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 8 tenkých plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 100 g mletého hovězího masa, 30 g trvanlivého salámu (Poličan), hrst hrášku z konzervy, po 1/4 červené, zelené a žluté papriky , 2-3 stroužky česneku, 1/2 lžíce sekané petrželové natě, 1/2 lžíce sekaného libečku, 1 žloutek, 1 velká cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžička octa, 1 kostka hovězího bujónu, olej, 2 lžíce smetany, 1 lžíce hladké mouky

Nejprve si připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček, žloutek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a na chvilku odlož...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Mrkvový guláš na černém pivu

Mrkvový guláš na černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sádla, 0,5 kg hovězího zadního, 1 cibule, 5 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml černého piva, 1 kostka hovězího bujónu, 2 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, špetka cukru, sůl, pepř

Na jedné lžičce sádla si do hněda osmahneme maso a dáme do zapékací mísy. Na druhé lžíci sádla osmahneme cibuli nahrubo a mrkev, dokud nezhnědnou. Pak zasypeme moukou a přimícháme k masu. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu a koření a cukr. Zalijeme...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 500 g žampiónů, 3 mrkve, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 700 ml červeného vína (nejlépe Burgundského), kousek másla k osmažení žampiónů, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno. V...

stránka: