Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Telecí maso z plecka

Telecí pečeně s ledvinou

Telecí pečeně s ledvinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,2 kg telecího masa z plecka, 1 ks telecí ledviny, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 ml telecího vývaru, 200 g mrkve, 200 g hrášku, 25 g másla

Telecí maso nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Ledvinku očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a vložíme ji do kapsy. Maso svážeme s tymiánem provázkem. Osolíme a opepříme zvenku a potřeme hořčicí. Dáme do pekáčku a přiklopené pe...

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zelené chřesty, 2 bílé chřesty, 150 g telecí kýty, 15 g hladké mouky, 1 vejce, 180 ml 30% smetany ke šlehání, 50 g strouhanky, 150 g přepuštěného másla, 1 citrón, 5 g másla

Potřebujeme 2 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec a dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem 2 ks, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce. Vaříme cca 5-6 minut. Uvaře...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Slávnostní paštika z husích jater

Slávnostní paštika z husích jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g telecího masa z plecka, 250 g vepřového plecka , 100 g telecích jater, 500 g husích jater, 120 g slaniny, 1 houska namočená do bíleho vína, 100 g uzeného jazyka, 50 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 špetka koření na mleté maso, sůl a pepř podle chuti

Mäso, teľaciu pečeň, polovicu slaniny a husacej pečene zomelieme. Po nich zomelieme žemľu. Všetko vymiešame s vajcom a žĺtkom do penista. Posolíme a okoreníme. Zvyšok pečene, slaniny, udený jazyk a šunku pokrájame na kocky, primiešame do zmesi a n...

Telecí maso v mrkvi

Telecí maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg telecího masa z plecka, 1 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 20 dkg mrkve, špetka soli, 1/2 cibule, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 sklenka vody

Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostičky a osmahneme. Když se šťáva z masa vydusí, tak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a maso za stálého míchání osmahneme. Nyní zalijeme jednou naběračkou horké vody, osolíme a přiklopíme (o...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Debrecínské palačinky

Debrecínské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Palačinky: 150 g hrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, Náplň: 500 g telecího masa, 2 lžíce sádla, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 mladá cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, Na obalovani: 2 vejce, 5 lžic strouhané housky, 100 ml olivového oleje na smažení

Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou ...

Polévka z telecích plic

Polévka z telecích plic

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecích plic, 150 g kořenové zeleniny, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 bobkový list, sůl podle potřeby, troška citronové kůry, 1 lžička octa

Umyté teľacie pľucka dáme variť do studenej vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, bobkový list, citrónovú kôru a soľ. Uvarené pľucka a zeleninu vyberieme a pokrájame na rezance alebo zomelieme. Z múky a mlieka pripravíme ...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Plněné okurky posypané Eidamem

Plněné okurky posypané Eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks okurek, 250 g telecího masa, 40 g cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks vajec, 40 g másla, 50 g strouhanky, 40 g Eidamu, špetka soli

Okurky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a vydlabeme jadérka. Maso dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a uvaříme doměkka. Když je maso uvařené...

Babiččin paprikáš

Babiččin paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího masa, sůl, 60 g másla, 80 g cibule, 3 ks mrkve, 3 ks bulvových celerů, 20 g zeleného hrášku, 100 g žampionů, 0,8 l sladké smetany, 20 g hladké mouky, 1 kapie, 5 ks paprik, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), citrón

Očistíme si celer, mrkev a se žampióny nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kostky. Telecí maso nakrájíme na kostky. Opečeme na zpěněné cibuli s paprikou a osolíme. Když je maso napůl měkké, tak přidáme celer, mrkve, žampióny, hrášek, zalijem...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Salát z telecího masa se zeleninou

Salát z telecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g upečeného telecího masa z plecka, 100 g sterilovaného celeru, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce bílého vína, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, hořčice, špetka cukru, Worcesterská omáčka, sůl, hlávkový salát

Upečené telecí maso, celer, okurku nakrájíme na tenké nudličky a zakapeme vínem. Majonézu zředíme smetanou, přidáme podle chuti cukr, pepř, hořčici, několik kapek worcesterské omáčky, osolíme a promícháme s masem a se zeleninou. Na talířích zdobím...

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecího masa (hrudí, žebra nebo boku), sůl, muškátový květ, 3 lžíce smetany nebo mléka, 1 žloutek, petrželka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, hrášek)

Maso i s kostí uvaříme doměkka v osolené vodě. Vývar procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, zahustíme světlou máslovou jíškou a povaříme, dokud není zelenina měkká. Do hotové vařící polévky vešleháme žloutek dobře rozmíchaný ve smetan...

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 200 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1,5 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Maso a očištěnou zeleninu zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí, vaříme. Když je maso měkké, přidáme očištěné žampiony a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Maso společně se žampiony jemně nasekáme a propasírujeme přes je...

stránka: