Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 100

Rychlá veka z domácí pekárny

Rychlá veka z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250-300 ml vlažné vody, 2 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 30 g droždí

Do domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme hladkou mouku, sůl, olivový olej a rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto a necháme zpracovat těsto. Mezitím si formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem. Jakmile je těsto hotové, přesuneme jej do for...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Koule z jablek

Koule z jablek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1/4 l vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce rozinek, hrst vlašských ořechů

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Cukr zalijeme trochou vody, uvaříme hustý sirup, přidáme jablka a povaříme. Nakonec přimícháme mleté a sekané ořechy a rozinky, promícháme a odstavíme. Z částečně vychladlé hmoty děláme kuličky, které obalíme...

Sýrové dobroty

Sýrové dobroty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 200 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka pepře, troška pažitky

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.

Trojúhelníčky z toustovače

Trojúhelníčky z toustovače

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení tučného tvarohu, 1 balení švestkových povidel

Rozválíme listové těsto, nakrájíme na obdélníky, dáme do toastovače, naplníme podle chuti (povidla, tvaroh) pečeme asi 4 minuty.

Kakaový likér

Kakaový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 1 kg cukru krupice, 200 g kakaa, 1 dcl bílého vína

Vodu, kakao, cukr svaříme v hrnci a necháme vyhladnout. Po vychladnutí doředíme vínovicí dle požadované hustoty a necháme odležet. Poté nalijeme do sklenic.

Kedlubny na smetaně

Kedlubny na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kedluben, 2 lžičky cukru krupice, 3 lžíce instantní jíšky, 1 plátek másla, 2 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání, 1 lžička soli, 1 lžička octa

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2dl vody, sůl a podusíme skoro do měkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny d...

Jablkový - makový závin

Jablkový - makový závin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 400 g jablek, 200 g máku, 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 50 g másla, 1 vejce

Jemně mletý mák svaříme s mlékem a cukrem. Z těsta vypracujeme plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Následuje vrstva máku a na ni dáme nahrubo nastrouhaná jablka mohou být i zavařená. Plát zavineme jako roládu. Nohavici přeneseme na plech s pečíc...

Lístkové kremeše

Lístkové kremeše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 750 ml mléka, 500 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce cukru moučka, 6 žloutků, 4 pudinkové prášky, 250 g másla, 50 ml vaječného likéru, 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce čokoládové polevy

Těsto rozválíme do podoby dvou plátů a první upečeme v celku. Druhý rozdělíme rádýlkem na čtverečky a pak upečeme. Mezitím svaříme mléko, krupicový cukr a 200 ml smetany. Zvlášť rozšleháme v trošce mléka žloutky a pudinkové prášky a vlijeme do vař...

Pařížské řezy s jablky

Pařížské řezy s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 vejce, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 5 lžíc kakaa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g cukru moučka, 3 jablka

Cukr krupici, 130g Hery a 3 celé vejce utřeme do pěny. Poté do směsi zašleháme mléko, mouku, 2 lžíce kakaa, citronovou šťávu, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Do vymazaného a vysypaného plechu tuto smeš nalijeme a pečeme ve středně vyhřá...

Granátová zmrzlina

Granátová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 granátová jablka, 1 limeta, 170 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Granátová jablka i limetu dobře omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Přelijeme do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme smetanu a šleháme do úplného ztuhnutí - dobře to jde s kuchyňským robotem. Tuho...

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g filetů bez kůže z lososa, 3 lžíce mořské soli, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce Wasabi, 15 ml saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při ...

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička soli, 40 g vanilkového cukru

Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně zamícháme. Pomoci si můžeme tím, že všechny suroviny nasypeme do uzavíratelné dózy a důkladně protřepeme. Skladujeme v dobře těsnící dóze ve spíži. Až dostaneme chuť na lívanečky, přidáme ke každým 150 ...

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...

Chlebová polévka s vejcem

Chlebová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1.5 l vody, 1 malá patka tvrdého chleba, 1 vejce, 2 kostky jakéhokoliv bujónu, 1 lžička oleje (nebo sádla), 1 hrst petrželové nati

Malou patku starého kmínového chleba namočíme asi na půl hodiny do 1,5 litru studené vody, poté dáme asi na 15 minut vařit. Chleba rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme 2 jakékoliv bujóny. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejí...

Surimi salát s ananasem

Surimi salát s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 150 g bílého smetanového jogurtu, 250 g krabích tyčinek surimi, 100-200 g ananasového kompotu, cukr a sůl dle chuti

Nerozmrazené tyčinky i s obalem vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Uvařené tyčinky necháme vychladnout a z jednotlivých tyčinek odstraníme obal. Nejprve si nakrájíme kompotovaný ananas na menší kousky a dáme na síto ještě více okapat. Dáme d...

Madeleines au beurre (Madlenky)

Madeleines au beurre (Madlenky)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g cukr krystal (může být i krupice) , špetka soli, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 100 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla + trocha na vymazání formiček, 1 lžička růžové vody (může být i pomerančová), 2 lžíce polohrubé mouky

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a prášek do pečiva. Vymícháme do sladké pěny. Těsto necháme chvíli odpočinout a rozpustíme si 100g másla. Máslo necháme trochu vychladnout a poté ...

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 3 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 kostka kvasnic, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, tuk na potření, Náplň: strouhaná jablka, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička skořice

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a propracováváme těsto vařečkou. Poté necháme vykynout 30 minut. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 díly. Na jemně pomoučen...

Sladká rýže s tvarohem

Sladká rýže s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml cukru krystal do sněhu, 1 hrneček cukru krystal do tvarohu, 2 rýže ve varném sáčku, 250 ml polotučného mléka, 1 kostka tučného tvarohu ve folii, 1 lžička soli, 3 slepičí vejce, půl kostky Hery nebo másla, 1 hrneček kokosové moučky, 50 dkg nektarinek nebo jiného ovoce

Nejprve si uvaříme 2 sáčky varné rýže ve vodě s 1 zarovnanou lžičkou soli. Vaříme maximálně 10 minut. Než se nám uvaří rýže, tak si připravíme kokos. Dáme vařit hrnek mléka a do vroucího vsypeme plný hrnek kokosu. Nevaříme, pouze spaříme. Uvařenou...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů, 300 g Nivy

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dáme kousek nivy a už nesolíme. Pečeme při 200°C asi 40 minut. Podle potřeby podlijeme. Servírujeme s rýží nebo hranolky.

Zeleninový hrnec s uzeninou

Zeleninový hrnec s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 6 středních žampionů, 3 bílé papriky, 3 větší brambory, 1 kořen velké mrkve, 1 konzerva fazolí v tomatě, 1 kousek libečku, 2 kostky zeleninového bujónu, dle potřeby instantní tmavá jíška, 1 středně velká cuketa, 15 - 20 dkg měkké klobásy

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Po...

Lák na červenou řepu

Lák na červenou řepu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 sacharinu, 3,5 l vody, 1,5 l octu, 30 dkg cukru, 15 dkg soli, 1 špetka fenyklu

Všechny suroviny povaříme, přecedíme a poté můžeme plnit do vyvařených sklenic s červenou řepou.

Černé řezy s kávovým krémem

Černé řezy s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky + 3 lžíce na krém, sáček kypřícího prášku, 150 g másla, 100 g Hery, 2 vejce, 50 g cukru, 2 lžíce kakaa, 500 ml mléka, 5 lžic rumu, 250 ml vychladlé silnější kávy, 3-4 lžíce cukru moučka, tabulka čokolády

Heru utřeme s cukrem, vejci, kakaem a rumem, pak přidáme hrubou a hladkou mouku společně s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme mléko a utvoříme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na plech a na něj nastrouháme půlku tabulky čokolády. Dáme do předeh...

Kuřecí prsa v kabátku

Kuřecí prsa v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 150 g hladké mouky, 70 g Solamylu, 300 ml světlého piva, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, 4 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky, nebo kousky. V míse zamícháme hladkou mouku, solamyl, pivo, papriku, vejce, sůl a pepř a kuřecí plátky, nebo kousky v něm zamícháme. Necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet a poté smažíme na oleji dozla...

Hrachové placky

Hrachové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrachu, 2 vejce, 60 g hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička majoránky, malá špetka muškátového oříšku

Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme, ale vodu nevyléváme. Odebereme asi třetinu hrachu a zbytek rozmixujeme spolu s vodou, ve které se vařil. Pak přidáme zbylý hrách, sůl a k...

stránka: