Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 96

Řízky z krabích tyčinek

Řízky z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, hrneček hladké mouky, 2 vejce, hrneček strouhanky, sůl, 1,5 dcl rostlinného oleje

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Ořechové dortíčky

Ořechové dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 3 vejce, 250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 6 lžic ovocné marmelády, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení bílé čokolády, sklenka kandovaných třešní

Cukr utřeme se změklým máslem, žloutky a mlékem do pěny. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a nastrouhané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Vychlad...

Omáčka ze sýra se zeleninou

Omáčka ze sýra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ementálu, 1 dcl mléka, 50 dkg brokolice, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička Worcesterové omáčky

Dáme si do kastrolu osolenou vodu, kterou přivedeme k varu. Pak přidáme brokolici a zakryjeme. Mírným varem vaříme zhruba 10 min. Mezitím připravíme omáčku ze sýra - na pánvičku přidáme mléko, sýr, worcesterovou omáčku, česnek a papriku. Na mírném...

Brambory na německý způsob

Brambory na německý způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky nakrájené papriky, podlijeme trochou vývar...

Dvoubarevná majonézová bábovka

Dvoubarevná majonézová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g majonézy, 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krystal, 325 ml mléka, 100 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 troška citronové kůry, 1 - 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme bábovkovou formu. Smícháme polohrubou mouku s hrubou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao. Do majonézového základu postupn...

Řezy s jablky a tvarohem

Řezy s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 9 dkg rozpuštěného másla, 15 dkg cukru krupice, 6 lžic oleje, 3 lžíce kakaa, 20 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,2 dcl vody, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku vanilkového, 1 šálek cukru krupice - dle chuti, 1 balení tvarohu, 8 dkg másla, 10 g čokolády na vaření, 8 dkg Hery, 2 lžíce mléka

Na vyšší plech dáme pečící papír, který vymažeme tukem, posypeme mletými ořechy nebo kokosem. Na to dáme plátky jablek, procukrujeme, na ně nalijeme třené těsto a upečeme. Po vychladnutí vyklopíme řezy na jiný plech - takže jablka jsou nahoře. Šle...

Kakaový závin

Kakaový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg piškotů dětských, 5 dkg strouhanky, 12 dkg cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce vařené kávy, 14 dkg másla, 12 dkg cukru krupice, 5 dkg kokosové moučky

Z piškotů, strouhanky, cukru, kakaa, rumu a kávy vytvoříme hmotu. Vyválíme z ní na folii plát, který potřeme náplní (máslo, 12 dkg cukru, kokos), stočíme roládu a dáme do ledničky ztuhnout.

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 - 600 g hovězího předního nebo kližky, 2 palice česneku, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 2 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na oleji usmažíme lehce do růžova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, sů...

Tatínkova bábovka

Tatínkova bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru moučka, 125 dkg Hery, 5 vajec, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku mléka, 1 balení vanilkového cukru

Smícháme mouku, cukr, Heru, žloutky, přášek do pečiva, mléko, rum, kakao a citrónovou kůru. Z bílků ušleháme sníh a přidáme k připravenému těstu. Vše nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150°C asi 45 minut.

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 250 g Nivy, 250 ml smetany ke šlehání, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa si lehce naklepeme, osolíme (ale malinko, niva sama o sobě je dost slaná), opepříme a zprudka osmažíme (aby se maso zatáhlo). Já smažím na woku, kde není třeba olej. V misce si rozmícháme nivu se smetanou - uděláme takovou kašičku. Při...

Hovězí maso dušené se sójou

Hovězí maso dušené se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího zadního masa, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 1 hrnek malých cibulek, 2 velké cibule, 3 lžičky gulášového koření, 1 balení sójových kostek

Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli, kterou usmažíme na sádle do červena. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, česnek nakrájený na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk. Potom přidáme ol...

Sýrové noky do rajské polévky

Sýrové noky do rajské polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g strouhaného sýra, 5 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 2 žloutky, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka muškátového květu

Ze sýra, vajec, mouky, žloutků a koření připravíme těsto, ze kterého vykrajujeme malé noky. Vkládáme do horkého oleje a smažíme. Do polévky je dáváme až na talíři.

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Hermelíny na grilu

Hermelíny na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hermelíny, 4 kousky loveckého salámu, 1 jarní cibulka, 1 rajče, 1 paprika

Hermelíny rozkrojíme na půl, lovecký salám nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na měsíčky. Vše vložíme do půlky hermelínu a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Vznikne nám takový hamburger. Hermelín ...

Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 250 g polohrubé mouky, 250 g Bryndzy, 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl, špetka kmínu

Z mouky, másla, žloutku, smetany a soli vypracujeme hladké těsto. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme 1/3 brynzy, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odležet. Opakujeme ještě 2x. Pak těsto nakrájíme na tyčinky, potřeme je rozšlehaným bílke...

Banány po brazilsku

Banány po brazilsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 3 hrsti kokosové moučky

Oloupané banány pokrájíme na špalíčky, namočíme do těstíčka, připraveného z mléka, vajíčka, mouky a rumu. Obalíme v kokosu a na rozpáleném tuku smažíme dozlatova. Ihned podáváme. Je to skvělá chuťovka.

Řecká pomazánka

Řecká pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v oleji, 1 cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla, pažitka, pepř, sůl, 1 špetka koření Tzatziky

Nadrobno nakrájíme cibuli a smícháme s tuňákem a máslem v misce. Do směsi přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Vše promícháme, osolíme a opeříme. Nakonec dochutíme řeckým kořením. Pomazánku namažeme na toasty a posypeme petrželkou.

Smetanová okurková omáčka

Smetanová okurková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vody, 100 g sterilovaných okurek, 1 kostka hovězího bujónu, 4 lžíce světlé hotové jíšky, 2 lžičky cukru krystal, 1 balení sladké smetany

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme sm...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Tvarohový nákyp s oříšky

Tvarohový nákyp s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 6 vajec, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, 100 g tučného tvarohu, 1 lžíce citronové šťávy

Máslo, žloutky a cukr mícháme do pěny. Přidáme oříšky, tvaroh, citronovou šťávu a všechno smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu ho přidáváme k těstu. Nákypovou formu dobře vymastíme, vysypeme strouhankou a vložíme do ní těsto a pečeme ho v...

Sněhová omeleta

Sněhová omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 20 g hrubé mouky, 2 lžíce sladké smetany, 10 g cukru moučka, špetka soli, 1 sklenka ovocné marmelády

Žloutky, mouku, cukr, smetanu a sůl vymícháme, přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh a lehce promícháme. Těsto upečeme na dobře vymazané palačinkové formě. Upečené omelety potřeme marmeládou, přeložíme a posypeme moučkovým cukrem.

Mletá kapie s česnekem

Mletá kapie s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg očištěné kapie, 5 palic česneku, 2 lžíce soli, 50 ml slunečnicového oleje do směsi, 1 dcl slunečnicového oleje nebo dle potřeby

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme. Naplníme do malých sk...

Rýže se salátem

Rýže se salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 3 listy ledového salátu, špetka kari koření, 1/2-1 lžička worcesterové omáčky

Rýži ve varném sáčku uvaříme podle návodu. Listy ledového salátu zbavíme tužších částí a nakrájíme na drobno. Dáme do mísy, posypeme kari kořením a pokapeme worcesterem. Pečlivě promícháme a smícháme s uvařenou rýží. Podáváme jako přílohu k masitý...

Kvasnicová polévková zavářka

Kvasnicová polévková zavářka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 kostky droždí (42g), 1 vejce, sůl a pepř dle chuti, 100 g polohrubé mouky, 1 hrst petrželové nati

Na rozehřátý olej rozdrobíme kvasnice. Mícháme , dokud se kvasnice neroztečou a potom neztuhnou. Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačí...

stránka: