Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 22

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Asijský kuřecí salát

Asijský kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 hlávkového zelí, 3 mrkve, 5 ks jarní cibulky, 2 chilli papričky, 4 lžíce koriandru, 20 g arašídů , 3,5 lžíce omáčky Hoisin, 1,5 lžíce sezamového oleje

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smažíme na oleji dozlatova. Zelí nakrouháme, mrkev nastrouháme najemno nebo nakrájíme na tenké nudličky, jarní cibulku nakrájíme diagonálně na plátky. Chilli papričku a koriandr nasekáme najem...

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g choriza, 1 ks červené cibule, 2 papriky (kapie), 400 g cizrny, 12 ks sušených rajčat, 1 lžíce vinného octu, 100 g ledového salátu

Chorizo osmažíme nasucho v pánvi. Poté ho vytáhneme z pánve a dáme stranou. Na tuku, které pustilo chorizo smažíme nakrájenou cibuli a papriky asi 10 minut. Přidáme cizrnu a sušená rajčata (každé rajče nakrájené na tři části). Prohřejeme a zalijem...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Salát z dušených žampiónů

Salát z dušených žampiónů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, křen, bílý jogurt, citronová šťáva

Žampióny nasucho očistíme, ale neloupeme. Nakrájíme na středně silné plátky. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme máslo nebo olej, přidáme žampióny, osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Dusíme 5 minut ...

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

85 g másla, 85 g Xylitolu, 125 g hladké mouky, 25 g ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, , , , 200 g Řeckého jogurtu

Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme. Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko. Těsto přeli...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 nektarinek, 1 balení BB sušenek, 100 g másla, 115 g mandlí, 85 g třtinový cukr, 1 vejce, 250 ml portského vína, 200 g Řeckého jogurtu

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr ...

Máslová dýně z kastrolu

Máslová dýně z kastrolu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté papriky , 225 g batátů - sladké brambory, 1 paprika (kapie), 1 ks dýně, 400 g sterilovaných rajčat, 200 ml červeného vína, 300 ml zeleninového vývar, 75 g Bulguru, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kostičky. Dýni oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a utřený česnek smažíme asi 7 minut na oleji. Poté přidáme kmín a papriku a smažíme další 2 minuty. Přidáme brambory, nakrájenou papriku, dýni a s...

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Halloumi špízy

Halloumi špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 1 citrón, 250 g sýru Halloumi, 1 červená cibule, 1 cuketa, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře

Rozmarýn nakrájíme na jemno. V nekovové míse ho smícháme s olejem. Přidáme kůru z citrónu (nastrouhanou) a šťávu z poloviny citrónu. Osolíme a opepříme dle chuti. Sýr nakrájíme na velké kusy (nejlépe 8 ks), cibuli nakrájíme na měsíčky (8 kusů měsí...

Polévka ze zelených fazolek s koprem

Polévka ze zelených fazolek s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zelených fazolek, 2 brambory, 1 menší cibule, 1 lžíce másla, zeleninový vývar, 200 ml smetany, 1 vejce, sůl, pepř, ocet, 1 lžíce kopru

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolky a brambory, zalijeme zeleninovým vývarem (asi 1,5 litru) a vaříme do měkka. Pak zjemníme smetanou a přidáme rozšlehané vejce. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nakonec vmícháme posek...

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 2 lžíce kečupu, 15 dkg šunky, 15 dkg uzeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, 1 vejce, 1 lžíce sezamových semínek

Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Celé potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Doprostřed po celé délce rozložíme plátky šunky, které hojně zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem smíchaným s provensálským kořením. Závin zabalíme a potřeme roz...

Candát v ořechové krustě

Candát v ořechové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks filé candáta, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 50 g kešu ořechů, 50 g pistácií, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce pažitky, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 50 g másla

Rybí filety omyjeme, osolíme a opepříme. Ořechy nameleme a smícháme je s nasekanou pažitkou a pokrájenými kapary. Dále přidáme česnek a kůru z limetky. Do směsi zapracujeme máslo. Rybí filety dáme do pekáčku a potřeme je připravenou směsí. Pečeme ...

Sýrový salát s vejci a paprikou

Sýrový salát s vejci a paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Cottage, 1 ks papriky (kapie), 2 slepičí vejce, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 140 g kukuřice

Vejce uvaříme natvrdo a poté nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem Cottage a s kukuřicí. Přidáme vejce. Osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Letní oběd z jednoho pekáče

Letní oběd z jednoho pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 800 g brambor, 2 větší cibule, 3-4 papriky (bílé), 4 rajčata, sůl, pepř, koření na kuře (grilovací)

Brambory oloupeme a nakrájíme na půlkolečka široká asi 1 cm. Cibuli, papriky a rajčata nakrájíme na proužky. Na dno hlubšího pekáče dáme vrstvu cibule a na ni brambory. Osolíme, dáme vrstvu papriky a rajčat. Znovu trochu osolíme a opepříme. Nahoru...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý květák, 15 dkg šunky, 1 menší cibule, 1 vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, špetka pepře, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce lahůdkového droždí , bylinkové koření, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastr...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, 1 mrkev, 3 ks žampiónů, 50 g pórku, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 150 g sýru Cottage

Těstoviny uvaříme podle návodu – na poslední 3 minuty k nim přidáme žampiony a pórek nakrájené na plátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, zakápneme olivovým olejem a ještě teplé smícháme se sýrem Cottage. Osolíme, opepří...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 8 ks žampiónů, 2 ks cibule, 1 jablko, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, 2 špetky soli

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu. Žampióny, cibuli i jablko nakrájíme na plátky. Na čtverce alobalu rozdělíme cibuli, na ni žampióny, na to jablko, zakápneme citrónovou šť...

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

50 g choriza, 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce petrželové natě, 200 ml zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 1 lžíce vinného octu, 600 g slávek jedlých

Klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Polovinu petrželky nakrájíme na jemno, druhou polovinu jen na hrubo. Klobásu smažíme nasucho v pánvi dokřupava. Poté přidáme cibuli a smažíme 5 minut. Poté přidáme i česnek a najemn...

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...

Výborná cuketová pizza

Výborná cuketová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 malé cukety, 2 vejce, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, 1 konzerva rajského protlaku, bazalka, oregáno, tymián, 15 dkg šunky, mozzarella, jarní cibulka, černé olivy, žampiony, rajčata, 10 dkg parmazánu

Cukety oloupeme (pokud máme větší, odstraníme i vnitřní semínka) a nastrouháme nahrubo. Dáme do čisté utěrky a pořádně vymačkáme šťávu. Pak přeložíme do mísy, přidáme 2 vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a zamícháme. Směs rozprostřeme na plech...

stránka: