Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tipy a triky - stránka 6

Kynuté těsto

Kynuté těsto

09. 09. 2011

Do kynutého těsta je možné přidat citronovou nebo pomerančovou kůru, muškátový květ nebo oříšek, rozinky, sušné brusinky. Výrazný zvláčňující účinek má přídavek vařených brambor. Na 1 kg mouky lze přidat 100 až 250 g. Brambory přidáváme studené a ...

Vařená zelenina

Vařená zelenina

06. 09. 2011

Správně uvařená zelenina je ta, která se vaří jen po nezbytně dlouhou dobu. Při krátké době vaření dochází jen k minimálním ztrátám vitamínů. Pokud chceme, aby ze zeleniny vyprchaly čpavé látky, vaříme ji s odklopenou pokličkou.. Zeleninu vaříme h...

Poleva

Poleva

03. 09. 2011

Pokud se vám nepovedla dobře rozetřít čokoládová poleva na dortovém korpusu nebo nějakém moučníku, dejte ho na chvíli do trouby a poleva teplem zvláční a bude se dobře roztírat.

Drobenka

Drobenka

01. 08. 2011

Do drobenky můžeme pro lepší chuť přidat špetku skořice nebo karobu.

Kyprá rýže

Kyprá rýže

30. 07. 2011

Když nemáte rádi slepenou rýži, tak ji před vařením osmahněte na trošce másla a pak ji zalejeme vodou a uvaříme. Vaříme na mírném ohni pod bodem varu.

Jemnější noky

Jemnější noky

30. 07. 2011

Noky z bramborového těsta budou jemnější, když do těsta přidáme 2 lžíce smetany.

Krásně zlatý vývar

Krásně zlatý vývar

22. 07. 2011

Zlatavou barvu dodá vývaru cibule vařená se slupkou nebo špetka kurkumy.

Domácí smetana

Domácí smetana

21. 07. 2011

Sladkou smetanu si můžeme připravit doma. Do plnotučného přihřátého mléka dáme máslo a pak tři minuty mixujeme. Do 1 l mléka přidejte 30 g másla.

Nadýchané řízky

Nadýchané řízky

19. 07. 2011

Máte rádi dozlatova osmažené řízečky. Tak vyrobte těstíčko z vajec, hladké mouky, mléka a soli. Promíchej a přidej jeden prášek do pečiva. Obaluj řízky a hned je smaž. Překvapí vás jak je těstíčko nadýchané a chutné.

Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

19. 07. 2011

Kdo má rád ovocné knedlíky posypané perníkem, může část perníku nahradit nastrouhanými rumovými perníčky. Pokrm krásně provoní a dostanou zvláštní výbornou chuť.

Pohlcovač pachu

Pohlcovač pachu

19. 07. 2011

Když vám vadí zápach při vaření nebo smažení a nefunguje vám digestoř, postavte vedle sporáku misku, do které dáte vodu a pár lžíc octa. Tento nálev pachy poblíž zničí.

Alobal

Alobal

06. 07. 2011

Alobal Pokud nemáme po ruce drátěnku, lze nádobí vyčistit i zmačkaným alobalem. Stříháním alobalu se nabrousí nůžky. Pod látku na žehlicím prkně dáme alobal – vyžehlí se rychleji, udržuje teplo. Když žehličkou přejdeme po alobalu se solí - že...

Mikrovlnka a její čištění

Mikrovlnka a její čištění

02. 07. 2011

Když mám v mikrovlnce zaschlé jídlo, vložím do ní misku s vodou a pokrájeným citrónem. Zapnu na jednu až dvě minutky. Špína se uvolní a mikrovlnka báječně voní :-)

Rady prababičky na skvrny

Rady prababičky na skvrny

02. 07. 2011

NA REZ Látka se napne nad nádobu do tří čtvrtin naplněnou horkou vodou.Místo na kterém jsou skvrny navlhčíme naneseme na ně trochu šťavelové soli. NA INKOUST Skvrny od železitého inkoustu se vyčistí podobně jako rez,skvrny od anilinového inkous...

Rady a tipy do kuchyně

Rady a tipy do kuchyně

15. 06. 2011

Karbanátky -budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví. Křen -Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte. Brambory -Chcete si připravit pečené brambory s lehce pikantní příchutí? Přidejte ke konci pe...

Pár dobrých rad - spíš na vánoce

Pár dobrých rad - spíš na vánoce

24. 05. 2011

Ale Ty stejně budou za chvíli, jak ten čas letí!Pokud máte nové formičky na cukroví, či jste je řádně vymyly, je dobré je vystříkat trochu olejem ve spreji, jinak se špatně vyklápějí.Buďte věrni českým originálům! Náš "tuzemák" v pečení nic nenahr...

Rady a triky Uschi3

Rady a triky Uschi3

17. 05. 2011

Čokoládová poleva Čokoládová poleva bude o mnoho chutnější, když do ní přidáte lžíci silné kávy, anebo několik kapek kávové esence. Ta je výborná i v čokoládových nápojích. Těstoviny Těstoviny vařte vždy v dostatečném množství vody. Neposolená ...

Příprava syrových kaštanů

Příprava syrových kaštanů

03. 05. 2011

Jedlé kaštany můžeme získat jejich koupí na ulici nebo v obchodě, ale kdo si je chce uvařit nebo upéci sám, může to provést jednoduše doma. Nezapomeňte kaštany před jejich tepelnou úpravou naříznout do kříže, ať se slupka sloupe a ony se Vám pak d...

Jak vyrobit čokoládové hobliny

Jak vyrobit čokoládové hobliny

03. 05. 2011

Taky se trápíte, jak ozdobit váš čokoládový dort těmi profi čokoládovými hoblinami? Je to jednoduché! Nechte rozpustit tabulku čokolády na vaření (nebo mléčnou či bílou) a rozetřete ji na pečící papír velikosti plechu. Pak čokoládu překryjte další...

Tvarohové těsto

Tvarohové těsto

28. 04. 2011

Pokud do těsta přidávám tvaroh a olej, tak olej přidávám k tvarohu - postupně v malých dávkách, lépe se tak tyto suroviny spojí.

Jak uvařit prasklé vajíčko

Jak uvařit prasklé vajíčko

28. 04. 2011

Prasklé vajíčko zabalíme těsně do alobalu a vložíme je do vroucí osolené vody. Obsah nevyteče.

Cibule do salátu

Cibule do salátu

15. 03. 2011

Cibuli do brambororvého salátu nedávám syrovou, ale zesklovatím ji na pánvi. Tím ji zbavím palčivosti a salát pak déle vydrží.

Smažení

Smažení

13. 03. 2011

Stává se m ito hlavně při smažení slaniny: olej prská a já nadávám. Ale naučila jsem se před nalitím oleje vytřít pánvičku trochou soli. Hned to prská o dost míň. Určitě vyzkoušejte :-)

Krájení zelí

Krájení zelí

10. 03. 2011

Pokud chcte nakrájet zelí na extra tenké nudličky, srolujte jednotlivé listy do roládek a krájejte. Výsledek je zaručený!!!

Lepší knedlíky

Lepší knedlíky

08. 03. 2011

Když chci udělat extra dobré domácí knedlíky, přidám do nich osmaženou slaninu nebo ostrou klobásu.

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...