Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience od písmene E

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Eidam

Eidam

Sýr, původem z Nizozemska. Jeho jméno je odvozeno od přístavního města Edam, v češtině se ujal název Eidam. Vyrábí se z kravského mléka, má plně žlutou barvu, tuhou konzistenci, na řezu je měkký. Překvapí méně slanou chutí než je běžné u ostatních...

Emental

Emental

Sýr, původem ze Švýcarska. Tento druh sýra poznáme velmi snadno. Má sytě žlutou barvu, specifické aroma a obsahuje různě velká oka a dutiny. Ty vznikají při zrání sýru pomocí mléčných bakterií, kdy se tvoří oxid uhličitý, a vznikají otvory. Využív...

Estragon

Estragon

Jeho anýzově vonící listy, které dodávají jídlu zvláštní nahořklou chuť, činí z estragonu nepostradatelnou surovinu francouzské kuchyně, kde se přidává do bylinných olejů a octů, majonéz, pomazánek a salátových zálivek, polévek a omáček k drůbeži, rybám a také červenému masu. Francouzi jej kombinují s dalšími bylinkami do směsí jako bouquet garni, fines herbes nebo v suchém provensálském koření. Ochucují se jím tvarohové či vaječné pokrmy a sýry. Existuje také trpčí ruský druh estragonu nebo německý druh, které mají karamelovou až marcipánovou chuť. Estragon rovněž nachází své uplatnění v konzervárenství a likérnictví.