Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Ostatní

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Cukroví

Cukroví

Tradice cukroví sahá do daleké historie a patří na vánoční a jakkoliv sváteční stůl od nepaměti. V dávných dobách však mělo i jiný význam než dnes. Z cukroví se tvořila takzvaná věštecká mísa, kdy se na Nový rok sešla celá rodina a každý člen si n...

Filo těsto

Filo těsto

Těsto podobné listovému s tenoučkými plátky těsta, která vrstvíme na sebe.

Gumoví medvídci

Gumoví medvídci

První medvídci přišli na svět v roce 1922 ve firmě Haribo v německém Bonnu. Velmi brzy se stali populárními a dobyli svět a začali být hojně napodobováni jinými výrobci. Želatinové bonbóny obsahují aminokyseliny potřebné pro syntézu kolagenu. Údaj...

Jedlý papír

Jedlý papír

Jedlý papír se nejčastěji používá k dekoraci dortů. Mezi suroviny potřebné k výrobě jedlého papíru patří bramborový a kukuřičný škrob, rostlinný tuk a potravinářská barviva. Trvanlivost jedlého papíru je až 3 roky. Jedlý papír se dá různě tvarovat...

Lentilky

Lentilky

Lentilky jsou čokoládové bonbóny s různobarevným cukrovým potahem vyráběné v Česku. Obsahují cukr, kakaovou hmotu, sušené mléko, rostlinný tuk, kakaové máslo, pšeničný škrob, emulgátor, vosky, barviva, aromata. Vzhledem ke složení obsahují velké m...

Makronka (macaron)

Makronka (macaron)

Piškotová placička, resp. mandlová pusinka, svým původem z Francie, známá již od dob renesance. Je vyráběna v různých příchutích (čokoládová, vanilková, kávová, banánová, malinová a další...), vždy dvě jsou slepovány zpravidla máslovým krémem také...

Miňonky

Miňonky

Jedná se o známé, tradiční a po několik generací oblíbené oplatky. Jsou to malé obdélníčky s náplní a celomáčené v čokoládové polevě. Standardně jsou balené jsou po 5 kouscích, ale objevují se i akční větší balení. Vybrat si můžete hned z několika...

Rohlík

Rohlík

Druh jemného pečiva, u nás se těší velké oblibě. Je vyroben z tukového těsta, které se peče při teplotách 175 až 200 °C. Těsto je vyrobeno z pšeničné mouky, vody, droždí, soli, cukru nebo sladového výtažku, mléka a margarínu. Pokud je do receptury...

Vlašský salát

Vlašský salát

Typický český vlašák je připraven z vařených brambor, kořenové zeleniny (mrkev, celer), hrášku, měkkého salámu, sterilovaných okurek, majonézy a koření. Tento typický salát je vhodný k výrobě lahůdkových pochutin, na chlebíčky, ale také jako přílo...