Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience od písmene T

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
T-bone steak

T-bone steak

T-bone steak získal své jméno od kosti tvaru písmene T, která jím prochází, vnitřní strana obsahuje kousek svíčkové, pro kterou se tento steak cení. T-bone steak je nejlepší jednoduše okořeněný a poté rychle osmažený, grilovaný, pečený. Úprava st...

Tabasco

Tabasco

Je připravováno z malé pálivé červené papričky (Tabasco pepper), která pochází původem ze státu Tabasco na východě Mexika. Vyrábí se již přes 130 let a stále podle původní receptury. K výrobě se používají zmíněné papričky Tabasco, vinný ocet a sol...

Tahini

Tahini

Jedná se o pastu vyrobenou našleháním rozmělněných sezamových semínek. Po přidání vody, česneku, citronové šťávy a římského kmínu je tato pasta skvělá ke kebabům. Jinak se používá jako pomazánka, vhodná je na sendviče, nebo se míchá se zeleninou, ...

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka je majonéza s přidanými kousky zeleniny. Majonéza je krémová omáčka, původem z Francie. Dnes je již v obchodech běžně k dostání od různých výrobců, tím se liší i chuť a přidané ingredience, ale pravá majonéza se vyrábí ze žloutku, ...

Tatranka

Tatranka

Patří mezi trvanlivé pekárenské výrobky. Tatranky jsou šestivrstvé obvodově máčené oplatky v hořké polevě s čokoládovou, arašídovou nebo lískooříškovou náplní. Podle výrobců se objevují i jiné náplně. Oplatkové těsto tatranek je složeno z pšeničné...

Tavený sýr

Tavený sýr

Mléčný výrobek, obsahuje bílkoviny, tuky a látky, které obsahuje také mléko. Pro výrobu se využívá mléko kozí, ovčí nebo kravské, nejčastěji však poslední jmenované. Sýr se vyrábí srážením mléka za použití syřidla, ale může být použit také vinný o...

Tekutý karamel

Tekutý karamel

Karamel vzniká tavením řepného cukru. Při vyšší teplotě se cukr rozpouští a hnědne - karamelizuje. Mění vůni i chuť. Horký se táhne, ale velmi rychle chladne a ztvrdne. Aby zůstal tekutý, přidává se do roztaveného cukru trocha vody, tuku nebo smet...

Telecí klížka

Telecí klížka

Klížka je část masa z nohy. Jedná se o tužší maso (svalová vlákna jsou více prorostlá), které se výborně hodí k přípravě dušených pokrmů (musíme počítat s delší dobou dušení, protože déle trvá než maso změkne).

Telecí kotleta

Telecí kotleta

Maso mladých kusů tura domácího. Barva masa je světle růžová až červená, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způsobu...

Telecí ledvina

Telecí ledvina

Vnitřnosti telecí

Telecí maso z plecka

Telecí maso z plecka

Maso z mladých zvířat tura domácího. Telecí je charakteristické velice jemnou, ale méně výraznou chutí. Maso je lehce stravitelné a libová. Často se objevuje a je součástí dětské a dietní stravy. Telecí plec lze využít k přípravě rizota, řízků, je...

Telecí mleté maso

Telecí mleté maso

Jde o maso mladých turů domácích. Maso bývá světle růžové až červené, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způso...

Telecí nožičky

Telecí nožičky

Telecí nožičky jsou vhodné k přípravě vařených a smažených jídel, můžeme je také nadívat, výborně chutnají ve spojení s kořeněnou omáčkou.

Telecí řízek

Telecí řízek

Nejchutnější telecí řízky jsou z kýty, ty se výborně hodí ke smažení nebo grilování, maso zůstává šťavnaté.

Telecí steak

Telecí steak

Steak je plátek, který se řeže proti vláknům z většího kusu masa. Připravujeme jej na grilu nebo na pánvi. Typické je rychlé osmahnutí. Podle doby přípravy rozlišuje několik typů steaků. Od nepečeného přes středně propečený až k úplně propečenému ...

Telecí vývar

Telecí vývar

Vývar z telecího masa či kostí.

Telecí z roštěnce

Telecí z roštěnce

Telecí z roštěnce je zadní opracovaná půlka z těla dobytka. Maso je tvořeno nejdelším hrudním svalem. Jedná se o šťavnaté maso bez kosti, skvěle se hodí k přípravě steaků, minutek.

Tempura mouka

Tempura mouka

Tempura bývá obvykle používána pro tzv. japonský styl fritování, kdy na zelenině, rybách, plodech moře apod. vytváří svěží, lehkou, skvěle křupavou kůrku. Pokud je správně připravena, není vůbec mastná. Použití pšeničné tempury je velmi jednoduché...

Tequila

Tequila

Jedná se o silně destilovaný alkoholický nápoj, který se vyrábí z druhu Agave tequilla nebo také nazvané Weberova modrá agáve - pojmenována podle německého botanika, který určil tento druh jako nejvhodnější pro výrobu Tequily z více jak 200 různýc...

Termix

Termix

Jemný termizovaný, tvarohový dezert s příchutí kakaa, vanilky nebo jahody. Jeho základní složkou je tvaroh vyrobený z pasterizovaného mléka s přídavkem čistých mlékárenských kultur a syřidla. Je výživný obsahem bílkovin a je zdrojem vápníku a hořč...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu v prášku je polotovar umožňující rychlou a jednoduchou přípravu vlastní pizzy. Speciální receptury většinou zajišťují, že těsto nemusíte nechat kynout. Směs stačí smíchat s vodou a pak jej ihned zpracovávat a tvarovat. Těsto na pizz...

Těstoviny

Těstoviny

Toto označení zahrnuje všechny druhy těstovin. Nejvíce jsou těstoviny rozšířeny v Itálii a Asii. Ke koupi jsou makarony – těstoviny podlouhlého tvaru, na průřezu kulaté s dutinou po celé délce. Od špaget, se kterými jsou si podobné, je rozlišujeme...

Texas steak

Texas steak

Steakové koření dodá fantastickou chuť i vůni všem druhům masa.   Zdroj: www.levnekoreni.cz

Tmavé pečivo

Tmavé pečivo

Rozeznat bílé pečivo od tmavého je mnohdy velmi složité. Dnešní trend radí jíst tmavé a celozrnné pečivo (někdy spojováno pod jeden pojem), což je správné, ale v obchodech často narazíme na přibarvované pšeničné pečivo, které se tváří jako tmavé ž...

stránka: