Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Telecí

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Telecí klížka

Telecí klížka

Klížka je část masa z nohy. Jedná se o tužší maso (svalová vlákna jsou více prorostlá), které se výborně hodí k přípravě dušených pokrmů (musíme počítat s delší dobou dušení, protože déle trvá než maso změkne).

Telecí kotleta

Telecí kotleta

Maso mladých kusů tura domácího. Barva masa je světle růžová až červená, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způsobu...

Telecí ledvina

Telecí ledvina

Vnitřnosti telecí

Telecí maso z plecka

Telecí maso z plecka

Maso z mladých zvířat tura domácího. Telecí je charakteristické velice jemnou, ale méně výraznou chutí. Maso je lehce stravitelné a libová. Často se objevuje a je součástí dětské a dietní stravy. Telecí plec lze využít k přípravě rizota, řízků, je...

Telecí mleté maso

Telecí mleté maso

Jde o maso mladých turů domácích. Maso bývá světle růžové až červené, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způso...

Telecí nožičky

Telecí nožičky

Telecí nožičky jsou vhodné k přípravě vařených a smažených jídel, můžeme je také nadívat, výborně chutnají ve spojení s kořeněnou omáčkou.

Telecí řízek

Telecí řízek

Nejchutnější telecí řízky jsou z kýty, ty se výborně hodí ke smažení nebo grilování, maso zůstává šťavnaté.

Telecí steak

Telecí steak

Steak je plátek, který se řeže proti vláknům z většího kusu masa. Připravujeme jej na grilu nebo na pánvi. Typické je rychlé osmahnutí. Podle doby přípravy rozlišuje několik typů steaků. Od nepečeného přes středně propečený až k úplně propečenému ...

Telecí z roštěnce

Telecí z roštěnce

Telecí z roštěnce je zadní opracovaná půlka z těla dobytka. Maso je tvořeno nejdelším hrudním svalem. Jedná se o šťavnaté maso bez kosti, skvěle se hodí k přípravě steaků, minutek.