Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience od písmene U

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ugli

Ugli

Citrusové plody, vznikly křížením grapefruitů a mandarinek. Vzhledově se ale spíše podobají velkým citrónům. Pěstují se na Jamajce. Na první pohled nevypadají příliš lákavě, vyznačují se drsnou slupkou, která je žlutozelená, vrásčitá. Po odstraněn...

Uherský salám

Uherský salám

Jedná se o jedinečný maďarský salám, který je vyráběn výlučně z přírodních surovin od roku 1869. Tento vysušený salám je pokryt jemnou vrstvou šedivé plísně, takto je i konzervován a díky tomu získal velmi charakteristickou chuť. Vepřové maso, kte...

úhoř

úhoř

Ryba, největším světoběžníkem na světě. Vyskytuje se ve značném množství a proto má velký hospodářský význam. Za svůj život uplave tisíce kilometrů. Po narození putuje oceány, moři až dopluje do vnitrozemí. Během deseti až dvaceti let vyroste a k ...

ústřice

ústřice

Mlži, vyskytují se převážně v chladných evropských mořích, loveny jsou už od 19. století. Jejich lov podléhá přísným pravidlům (např. zákaz lovu v době rozmnožování), dnes se pěstují i uměle. V Evropě patří ústřice k delikatesám a opravdovým pocho...

Ušeň mořská

Ušeň mořská

Mořský měkkýš. Charakteristickým rysem je jedna nepárová skořápka. Jedná se o opravdovou specialitu, pěstuje se na velkých farmách např. v Kalifornii. Prodává se zavařená nebo jinak konzervovaná, čerstvou si ji můžeme dát převážně v oblastech, kde...

Uzená krkovice

Uzená krkovice

Tepelně opracované maso. Výrobek se ponechá nějakou dobu v teplém kouři, který vzniká hořením dřeva. Před samotným uzením se maso musí určitý čas nakládat do slaného nálevu, tím se konzervuje. Kouř pak maso vysušuje, ještě více konzervuje a dodává...

Uzená paprika

Uzená paprika

Uzená paprika patří do španělské, portugalské i maďarské kuchyně. Je výborná do gulášů, mletého masa, na kuřecí maso, pikantní pizzu, sofrita a mnoha dalších pokrmů kde obvykle používáme sladkou papriku.

Uzená žebra

Uzená žebra

Maso z břišní části. Velmi často se používají na marinování, poté na opékání nebo grilování. 

Uzené koleno

Uzené koleno

Uzené koleno má delší dobu trvanlivosti, vydrží, i pokud nemáme možnost chlazení. Před tepelnou úpravou jej musíme očistit od štětin a dalších nečistot, poté již připravujeme dle receptu. Je velmi chutné s kyselým zelím a knedlíkem, ale můžem...

Uzené kosti

Uzené kosti

Tepelně opracovaný produkt. Výrobek se ponechá nějakou dobu v teplém kouři, který vzniká hořením dřeva. Před samotným uzením se kosti musí určitý čas nakládat do slaného nálevu, tím se konzervují. Kouř pak kosti vysušuje, ještě více konzervuje a d...

Uzené maso

Uzené maso

Uzené maso můžete koupit buď s kostí nebo bez kosti. Maso se udí suchým kouřem ve třech fázích. V těchto fázích se liší teplota kouře a délka jeho působení. Kouř je konzervačním prostředkem, látky v něm obsažené dodávají masu specifickou chuť a ar...

Uzenina

Uzenina

Výrobek z masa. Rozdíl mezi uzeninou a uzeným masem se skrývá ve výrobním procesu. Uzenina obsahuje rychlosoli, masová směs se mele společně s dalšími přísadami, které ovlivňují chuť. Masová hmota se poté naráží do požadovaných obalů, které svou v...

Uzený bok

Uzený bok

Uzený bok má delší dobu trvanlivosti, vydrží, i pokud nemáme možnost chlazení. Bok (část čtvrtečně opracované půlky prasat) je kvalitní, ne však moc zdravotně obohacující jídlo. V kuchyni má bůček široké využití, pozor však na přílišnou konzumaci,...

Uzený sýr

Uzený sýr

Sýr je mlékárenský výrobek, který se v podstatě vyrábí odstředěním vody nebo syrovátky z ošetřeného mléka s upravenou tučností a následným kysáním mléčné hmoty nebo sýřeniny. Sýřenina se dále upravuje zahušťováním, krájením, zahříváním a vysolován...

Uzený špek

Uzený špek

Uzený špek je tepelně opracovaný masný výrobek. K výrobě se používá kvalitní vepřový bok, voda, jedlá sůl a konzervant E250. Vepřový bok je tepelně opracován uzením. Vyzkoušejte třeba maďarský uzený špek. Používá se také k ochucení paštik a k proš...