Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Salámy a uzeniny

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Anglická slanina

Anglická slanina

Masná specialita z vepřového boku zbavená kostí a chrupavek. Opracované kousky masa procházejí po nástřiku masirovacím procesem a poté se tepelně upravují (uzení). V české, ale i zahraniční, kuchyni se tento výrobek využívá do masných jídel, zel...

Bůček

Bůček

Představuje poměrně tučnou část vepřového masa.Střídají se v něm svaloviny a tukové tkáně. Více svaloviny obsahuje přední část bůčku. Bůček se především peče. Mezi vrstvami svaloviny a tuku se mohou udělat kapsy pro nadívání. Na trhu je v prodeji ...

čabajka

čabajka

Tepelně neopracovaná uzenina. Maďarská pikantní specialita okořeněná paprikou. Podává se nevařená ani jinak tepelně neupravovaná, nakrájená na plátky. Výborně chutná s červeným vínem.

Debrecinské párky

Debrecinské párky

Debrecínské párky jsou kromě tradičních příměsí dochuceny navíc i kmínem, pálivou paprikou a v některých případech i česnekem. Celkově jsou pikantnější než vídeňské nebo jemné párky. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vr...

Dietní klobása

Dietní klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř, pálivá paprika a kmín. Hmota je natlačena do střívek. Konzervuje se uzením, při tomto procesu se dosahuje konečné chuti a vzhledu klobásy. Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeb...

Dietní párky

Dietní párky

Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mouka a poté je hmota tlačena do střívek, které jsou přetáčeny d...

Dietní salám

Dietní salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z drůbežího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné vel...

Domácí klobása

Domácí klobása

Uzenina. Receptury na přípravu domácích klobás se liší stejně jako chuťové buňky lidí, kteří je vytváří. Ve většině případů obsahuje mletá masová směs vepřové maso (bok), hovězí maso (přední bez kosti), pálivou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř,...

Frankfurtské párky

Frankfurtské párky

Masný výrobek, který je původem z Německa, se vyrábí z hovězího, vepřového, nebo i telecího masa. Frankfurtské párky navíc obsahují i bílý pepř a muškátový oříšek. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vroucí...

Grilovací klobása

Grilovací klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř a kmín. Hmota je natlačena do střívek (většinou skopových). Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeba u normálních párků. Barva grilovacích klobás je netradičně bílá, to proto, že ...

Chorizo

Chorizo

Vyslovujeme jako „šorizo“. Uzenina (klobása, salám), katalánská, portugalská a španělská specialita. Charakteristická je pikantní papriková chuť. Při výrobním procesu se do masové hmoty přidává nasekaná anglická slanina a vepřové maso. Tradičním k...

Jelito

Jelito

Masný výrobek. Ve výrobním procesu se smíchá vepřové maso (játra, bůček, hlava), krev a kroupy. Ty mohou být nahrazeny kousky pečiva. Ingredience se v různých poměrech smíchají, semelou, vytvoří se směs, kterou se v dalším procesu plní střívka. V...

Jitrnice

Jitrnice

Masný výrobek. Připravují se z vepřového masa (vnitřnosti, podbradek, vařená kůže) a koření – majoránka, kmín, zázvor a česnek. Ingredience se v různých poměrech smíchají, semelou, vytvoří se prejt, kterým se v dalším procesu plní střívka. Podává...

Junior salám

Junior salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z vepřového a hovězího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma, bramborového škrobu. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do oba...

Kabanos

Kabanos

Masný výrobek. Původem z východní Evropy. Vyrábí se z vepřového masa. Má výraznou chuť i aroma, to všechno je podtrženo procesem uzení, kdy kabanos získává i svůj charakteristický vzhled. Jedná se o velmi dlouhou, ale tenkou uzeninu. Při výrobním ...

Kladenská pečeně

Kladenská pečeně

Masná specialita, jejímž základem je tepelně opracovaná nakořeněná a nasolená vepřová pečeně bez tukového krytí v upraveném tvaru. K dostání je jak vcelku vakuově balená, tak krájená běžně mezi jinými salámovými výrobky.  Oblíbená je především ve ...

Klobásy

Klobásy

Masný tepelně opracovaný výrobek. Klobás je široká škála, liší se od sebe chutí, druhem použitého masa či podle regionu, kde se vyrábí. Hlavní surovinou pro výrobu je maso, nejčastěji vepřové, potom hovězí a skopové, méně často drůbeží nebo králič...

Koktejlové párky

Koktejlové párky

Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Párek se připravuje z hovězího, telecího nebo vepřového masa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mo...

Malé párečky

Malé párečky

Malé lahůdkové párky vhodné do receptů s listovým těstem nebo na různé nakládání.

Měkký salám

Měkký salám

Měkké salámy jsou zpravidla libové, bez tučných příměsí, s krátkou dobou trvanlivosti. Skládají se z jemně vypracovaného vepřového, hovězího, drůbežího masa, tuku, soli, příp. koření. Opracovávají se klasicky vařením, pečením či uzením. K dostání ...

Ostravská klobása

Ostravská klobása

Uzenina, tmavá, skvělé chuti. Mletá masová směs obsahuje vepřové maso (bok), hovězí maso (přední bez kosti), pálivou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř, vodu, kmín, nezbytný je česnek, který dodá na pikantnosti. Vepřové maso se namele na hrubo ne...

Paprikáš

Paprikáš

Jde o uzeninu, masný výrobek, který se vyrábí z hrubě nasekaného masa a jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma, bramborového škrobu. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se...

Parmská šunka

Parmská šunka

Parmská šunka - jiným názvem Prosciutto di Parma - původem z Parmské provincie je známá po celé Evropě, ale se smí vyrábět pouze v okolí Parmy. Jde o sušenou, velmi jemnou a poměrně tučnou šunku, která zraje minimálně jeden rok.

Pršut

Pršut

Původem z Itálie, originální název je prosciutto. Má charakteristickou chuť, aroma a barvu, která se liší podle oblasti, kde se vyrábí. Na počátku výroby byla vepřová kýta, ale výsledný produkt se od naší šunky velice liší. Kvalita pršutu se odvíj...

Sendvičová šunka

Sendvičová šunka

Jedná se o tepelně opracovanou šunku, pro její výrobu se používá vepřová kýta. Na řezu má plátek sendvičové šunky hranatý tvar, prodává se v umělých obalech. Je charakteristická svou světle růžovou barvou, její chuť je příjemně slaná, ale ne tolik...

stránka: