Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Tuky

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Flora

Flora

Rostlinný margarín vyrobený z kvalitních olejů a tuků, který obsahuje vícenenasycené mastné kyseliny Omega 3 a 6 prospěšné hlavně srdci. Dále kyselinu listovou důležitou pro těhotné ženy, protože chrání plod proti vrozeným vadám - například rozště...

Hera

Hera

Rostlinný tuk, obsahuje vitaminy A, D a E, není zdrojem cholesterolu. Barva sytě žlutá. Vyrábí se již od roku 1972. Určena speciálně na pečení. Přidává se do těsta při výrobě koláčků, závinů, vánočního cukroví, dortů i zákusků. V českých kuchyních...

Kokosový tuk

Kokosový tuk

Získává se ze semen palmy kokosové, původem z jihovýchodní Asie. Semeno je kulatého až vejčitého tvaru s velmi tvrdou slupkou, které já pokryta delšími chloupky. Po rozkrojení je uvnitř bílá vrstva, tzv. kopra a množství kokosového mléka. Kopra ob...

Lůj

Lůj

Tuhý živočišný tuk. Je zdrojem nasycených i nenasycených mastných kyselin (olejová, linolová). Pro naše tělo je stravitelný až po vyškvaření, poté má dlouhou dobu trvanlivosti. Využijeme jej na zásmažky, ale také je vhodný ke smažení.

Margarin na vaření

Margarin na vaření

Nahrazuje máslo, původem z Francie. Rozeznáváme několik druhů margarínu – margarín na vaření obsahuje vysoký poměr zvířecího tuku (při tepelné úpravě neprská). Jeho chuť se přibližuje chuti másla, ale složení a výroba se odlišují.

Máslo

Máslo

Mléčný výrobek, vyrábí se složitějším procesem koncentrování smetany a následující zpěňování a stloukání. Máslo pak obsahuje cca 80% tuku. Rozlišujeme několik druhů, které se liší dobou trvanlivosti a obsahem tuku. Čerstvé máslo nám vydrží něco má...

Rama cremefine

Rama cremefine

Je moderní variantou smetany živočišného původu. Oproti klasické smetaně obsahuje pouze 18 % tuku. Základem pro výrobu jsou kvalitní rostlinné tuky, které obsahují vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Rama cremefine má lahodnou chuť a je vh...

Sádlo

Sádlo

Živočišný tuk. Nejčastěji využívaným sádlem v kuchyni je sádlo z vepřů. Použijeme jej ke smažení nebo k pečení. Pokud připravujeme např. vepřový bůček, přidáme sádlo do pekáče. Postupně se vypéká šťáva z masa, míse se sádlem a vzniká směs, která p...

Tuk z vypečeného masa (šťáva z pečeného masa)

Tuk z vypečeného masa (šťáva z pečeného masa)

Při přípravě pečeného masa se uvolňuje tuk, který se mísí společně s dalšími ingrediencemi jako je koření, olej, zelenina apod. Využijeme jej k podlévání pokrmu při pečení, ale výborně chutná také za studena, kdy se z něj stává bílá hmota s tmavým...

Ztužený pokrmový tuk

Ztužený pokrmový tuk

Vyrábí se při složitém procesu přeměny tekutých tuků na pevné tuky za působení určité teploty. Výsledný produkt má bílou barvu. Je lehce stravitelný a v kuchyni jej využijeme hlavně při smažení, pozor však na přepálení tuku, kdy vzniká látka akrol...