Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Zpracované ovoce

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Dětská ovocná přesnídávka

Dětská ovocná přesnídávka

Výrobek z čerstvého ovoce, převážně jablek a dále přidaných jiných druhů v menším množství, například jahod, meruněk, broskví, banánů, borůvek a dalších. Dnes se objevují i přesnídávky s přidaným tvarohem, jogurtem nebo piškoty či ovesnými vločkam...

Džem

Džem

Ovocná zavařenina vyrobená pouze z jednoho druhu ovoce, které projde tepelným zpracováním. Džem obsahuje jak ovoce rozmělněné či mixovné, tak jeho kousky, které by měly být patrné. Zpracovat lze prakticky jakékoli ovoce dle libosti a chuti. Použit...

Goji

Goji

Goji jsou plody Kustovnice čínské, víceletého vyššího keře, který roste v podhůří Himalájí.  V tradiční čínské medicíně jsou považovány za "elixír mládí". Svým obsahem cenných látek patří k nejvíce zdraví prospěšných potravin na zemi. Jedná se o o...

Kandované ovoce

Kandované ovoce

Ovoce s vysokým obsahem cukru. Vyrábí se v procesu napuštění ovocných plodů cukernatým roztokem. Ovoce se několik dní postupně máčí v různě koncentrovaných roztocích, až hladina obsahu cukru dosahuje 75%. Doba se odlišuje podle typu plodů, ale nej...

Kaštany

Kaštany

Plod kaštanovníku jedlého. Původem z jižní Evropy a Asie. Kulaté, hnědé, lesklé plody jsou uloženy v zeleném pichlavém obalu. Z toho se musí vyjmout a poté se dají dál zpracovávat. Obsahuje látky, které mají příznivý účinek na kvalitu našich vlasů...

Koktejlová třešeň

Koktejlová třešeň

Třešně velmi dobré kvality a odrůdy. Konzervují se do sladkého nálevu, jsou bez pecek a používají se především pro styling a pověstnou závěrečnou tečku mnoha drinků, koktejlů i sladkých dezertů. Mají vynikající chuť, budou vám lahodit i samotné a ...

Malinový sirup

Malinový sirup

Malinový sirup je zdrojem vitamínů a jedinečné chuti. Vhodný do ledového čaje, limonád, sod, koktejlů s alkoholem i bez něj. Ozdoba zmrzlinových pohárů, dezertů a palačinek. Může být použit v kuchyni do omáček a smetany. Tip na přípravu: Maliny r...

Meruňkový džem

Meruňkový džem

Ovocná zavařenina z meruněk. Výrobek obsahuje vysoký podíl ovocné složky, přidaný cukr, želírovací přípravek a vodu. Chuť tohoto džemu je pikantní, sladkokyselá. Vhodný je nejen k namazání na rohlík či vánočku, ale také bývá součástí telých mouční...

Ovocná marmeláda

Ovocná marmeláda

Marmeláda je ovocná směs vznikající tepelnou úpravou ovoce a cukru. Vznikne tak polotuhá sladká hmota, která je vhodná v kombinaci s pečivem nebo sladkými pokrmy jako jsou palačinky nebo lívance. Při výrobě se využívá nejrůznější ovoce - jahody, b...

Ovocné želé

Ovocné želé

Látka, která vzniká přidáním tekutiny do želatiny nebo pektinu (látka přírodního původu). Většinou se do směsi přidávají ovocné šťávy, sirupy a další látky. Vyrábí se z něj bonbony, ty se dají konzumovat samotné, ale můžeme jimi zdobit nejrůznějš...

Ovocný kompot

Ovocný kompot

Kompotování slouží ke konzervaci ovoce, prodlužuje se tak doba jeho trvanlivosti. Všechny druhy ovoce nejsou vhodné k přípravě kompotu. Nakrájené ovoce se vaří společně s kořením, cukrem a vodou, poté se uzavírá do sklenic, které se musí zavařit. ...

Pomerančová šťáva

Pomerančová šťáva

Čerstvá šťáva je lisovaná přímo v zemi výrobce z hodně zralých plodů pomerančovníku. Neředí se, nepřislazuje a není vyrobena z koncentrátu. Pomeranče se pěstují hlavně na Floridě a v Brazílii. Se šťávou lze dokonce obchodovat na burze, podobně jak...

Rozinky

Rozinky

Také pod názvem hrozinky, plody vinné révy. Bobule projdou pečlivým procesem sušení, kdy se uchovají všechny jedinečné vlastnosti, jako je sladká chuť a charakteristické aroma. Suší se buď přírodně na slunci, nebo chemicky. Poté mají tmavě hnědou ...

Sultánky

Sultánky

Také pod názvem hrozinky, plody vinné révy. Velmi sladké, suší se především z velkých bobulí (žlutozelených). Bobule projdou pečlivým procesem sušení, kdy se uchovají všechny jedinečné vlastnosti, jako je sladká chuť a charakteristické aroma. Suší...

Sušené ovoce

Sušené ovoce

Ovoce projde procesem sušení, při kterém se odpaří obsažená voda, plody změní několikrát svůj objem a povrch se scvrkává. V takto upraveném ovoci jsou uchovány všechny látky, vitamíny i minerály dokonce v koncentrovanějším množství než u čerstvého...

Sušené švestky

Sušené švestky

Švestky mají velký podíl cukru, sušené chutnají skvěle. Rozlišujeme karlovarskou švestku, kdy je pecka nahrazena menší švestkou a římskou švestku, kdy je pecka nahrazena jádrem vlašského ořechu.

šípková povidla

šípková povidla

Tepelně, nasladko zpracované plody šípků, mající hustou konzistenci. Výrobky z šípků obsahují velké množství vitamínu C. Jsou vhodné ke sladkým pokrmům a přípravě sladkých omáček, stejně jako k omáčkám k masu, a to především zvěřině. Lze je zakoup...

švestková povidla

švestková povidla

Dužina švestek se zpracovává, vzniká polotekutá hnědá hmota, které obsahuje méně cukru než např. konzervované ovoce. Výhodou přípravy povidel je, že nemusíme mít pouze zralé ovoce, využijeme i přezrálé, drobné plody, poškozené švestky. Samozřejmě ...