Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Těstoviny

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
čínské nudle

čínské nudle

Pro přípravu čínské kuchyně jsou typické těstoviny, a to hlavně dlouhé, tenké nudle svázané do svazků. Vyrábí se z rýžové nebo luštěninové mouky. Říká se jim také skleněné, neboť při přípravě na tuku zesklovatí. Jejich příprava je velmi jednoduchá...

Gnocchi

Gnocchi

Výrobek z bramborového těsta, česky nok. Vyrábí se z těsta, které obsahuje kukuřičnou nebo pšeničnou mouku, brambory, vejce. Můžeme přidat i další přísady, které ovlivní chuť noku (špenát). Z těsta vytvarujeme jednotlivé noky, vaříme je ve vroucí ...

Lasagne

Lasagne

Těstoviny, původem z Itálie. Jedná se o tenké pláty těstovin, ze kterých se vyrábí zapečený pokrm nesoucí stejný název. V obchodě jsou dnes již běžně k dostání předvařené formy, ale můžeme si je samozřejmě vyrobit i sami doma.Charakteristickým rys...

Makarony

Makarony

Těstoviny podlouhlého tvaru, na průřezu kulaté s dutinou po celé délce. Od špaget, se kterými jsou si podobné, je rozlišujeme právě dutou částí a také délkou – makarony jsou obvykle kratší. Vyrábí se většinou z tvrdozrnné pšenice, protlačují se př...

Mušličky

Mušličky

Těstoviny, prodávají se vaječné nebo bezvaječné formy, také mouka při přípravě těsta se může lišit a tak jsou k dostání pšeničné i žitné výrobky. Charakteristickým rysem je tvar těchto nudlí. Jsou to zkroucené tvary připomínající mušličky, na povr...

Nudle

Nudle

Těsto nudlí je směsí mouky, vajec a soli, která je důležitá pro konečnou chuť nudlí. Průřez nudle není kruhový. Tento charakteristický znak je rozlišuje od špaget. Jedná se o tenký pruh vařeného těsta. Využijeme je do polévek nebo v kombinaci se ...

Ravioli

Ravioli

Jedná se o taštičky vyrobené z těstovinového těsta, charakteristickou vlastností jsou rozličné náplně různých chutí, původem z Itálie. Okraj je vroubkovaný. V obchodech jsou k sehnání sušené nebo čerstvé, dokonce i zakonzervované. Nikdy ale nechyb...

Rýžové nudle

Rýžové nudle

Ve výrobním procesu se spojí rýžová mouka s vodou, ze vzniklého těsta se následně vytváří různě široké pásy těstovin. Nejlépe se hodí k pokrmům vycházejících z asijských receptur. Jejich příprava je velice snadná, v podstatě se jen zalijí horkou v...

špagety

špagety

Těstoviny, původem z Itálie, dnes běžně připravované po celém světě. Charakteristickým znakem je kulatý tvar na řezu, což je odlišuje od jiných nudlí (makarony apod.). Jsou vyrobeny se směsi mouky, vajec a vody, ale k dostání jsou i špagety bezvaj...

špecle

špecle

Typické národní jídlo Německa, především pak Švábska. Jde o pokrm připravený z tenkých těstovinových hoblinek, či podlouhlých nočků. Špecle jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. Ze surovin se připraví tuhé ...

Těstoviny

Těstoviny

Toto označení zahrnuje všechny druhy těstovin. Nejvíce jsou těstoviny rozšířeny v Itálii a Asii. Ke koupi jsou makarony – těstoviny podlouhlého tvaru, na průřezu kulaté s dutinou po celé délce. Od špaget, se kterými jsou si podobné, je rozlišujeme...

Tortellini

Tortellini

Italské těstovinové taštičky, které jsou plněné různými surovinami, jako třeba kuřecím masem, vepřovým masem nebo sýrem. Tortellini připravíme z nudlového těsta, které válíme na výšku jednoho milimetru. Nakrájíme takto připravené těsto na čtverce ...

Vlasové nudle

Vlasové nudle

V obchodě můžete najít vlasové nudle vaječné nebo i bezvaječné. Charakteristickým rysem je tvar a velikost. Jedná se o velice tenké a jemné nudličky, které jsou na průřezu kruhovité, nejsou příliš dlouhé. Využijeme je převážně do polévek...

Vřetena

Vřetena

Prodávají se vaječné nebo bezvaječné formy, také mouka při přípravě těsta se může lišit a tak jsou k dostání pšeničné i žitné výrobky. Charakteristickým rysem je tvar těchto nudlí. Jsou krátké a stočené do spirály, takže vytvářejí vřetena. Jsou vh...