Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Octy

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Aceto balsamico

Aceto balsamico

Aceto balsamico (balsamikový ocet) je tradiční italská ingredience používaná již od středověku. Vyrábí se ze šťávy z bílých hroznů. Používá se hlavně do salátových dresingů, zálivek, marinád nebo omáček. Výborně okoření steaky, vajíčka nebo grilov...

Bylinkový ocet

Bylinkový ocet

Ocet, jenž vzniká smícháním louhovaných bylin a bílého vinného octu. Existuje mnoho druhů bylinných octů a jejich využití se uvádí hlavně u výroby majonézy či dresingů.

Destilovaný ocet

Destilovaný ocet

Ocet, upravený destilováním. Destilovat lze každý druh, ale nejvhodnější je sladový ocet. Má velmi výrazné aroma, což způsobuje vysoký obsah kyseliny acetonové (vzniká následkem destilačního procesu). Je bezbarvý (někdy taky označován jako bílý de...

Jablečný ocet

Jablečný ocet

Ocet, první zmínky již ve starém Egyptě. Při výrobním procesu se nejdříve drtí jablka, která se poté nechávají kvasit. Výsledným produktem je hnědá hustá tekutina. Správný jablečný ocet nepostrádá usazeninu ve sklenici. V obchodech však častěji na...

Malinový ocet

Malinový ocet

Pravý malinový ocet se vyrábí z malinového vína. To se lisuje z malin, což jsou plody ostružiníku maliníku Při bližším prozkoumání zjistíme, že se plod skládá ze spousty drobných kuliček, které mají charakteristickou červenou barvu. Obsahují velk...

Ocet

Ocet

Kyseliny obsažené v octu napomáhají v těle ničit škodlivé látky. Dříve se ocet vyráběl z medu, nebyl tak kyselý. Dnes jej používáme k okyselení nejrůznějších pokrmů, jako jsou např. omáčky. Pozor na konzumaci octa samotného – dráždí žaludeční stěn...

Rýžový ocet na sushi

Rýžový ocet na sushi

Sushi su je japonský ocet na suši. Smíchejte 3 polévkové lžíce sushi su s jedním šálkem uvařené rýže, nejlépe dokud je rýže horká, a tak si připravíte výtečnou rýži na sushii. Sushi su ocet dokonale spojuje chuť a konzistenci vařené rýže. S rýž...

Sherry ocet

Sherry ocet

Získává se ve výrobním procesu buď ze Sherry nebo z hroznového moštu. Ocet se skladuje ve specifických nádobách, ve kterých vykvasí. Poté probíhá složitá technologie zrání, přelévání a míšení, což může trvat i několik let. Konečným výsledkem je pi...

Sladový ocet

Sladový ocet

Vyrábí se z obilí s a sladu, ale bez chmelu. Svou charakteristickou barvu získává díky karamelu. Má typické aroma, jeho chuť může být mírně trpká. Využijeme jej pro dochucení salátů nebo omáček.

Vinný ocet

Vinný ocet

Vzniká přírodní cestou, kdy se víno mění na ocet. Pokud vystavíme víno vzduchu a můžou tak na něj působit různé baktérie, změní se na kyselinu octovou. Ta pak má v sobě náznak všech látek i aroma, které bylo typické pro tekutinu, ze které vznikl. ...