Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Přísady nejen do pečení

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Banánek v čokoládě

Banánek v čokoládě

Tradiční, oblíbená cukrovinka. Banánové pěnové želé s přídavkem šťávy, polité vrstvou křupavé hořké čokoládové polevy. Neobsahuje konzervanty ani barviva. Je to bezlepková pochutina. K dostání je jako tyčinka standadní velikosti, XXL, minibanánky...

Barevné kuličky

Barevné kuličky

Cukrové kuličky v různých barvách a odstínech, které se používají ke zdobení dortů a moučníků. Jejich tvrdost je ale někdy tak vysoká, že bychom při jejich konzumaci měli být opatrní. Barevné kuličky ocení hlavně děti. Přidávají se také někdy do j...

Barevné želé

Barevné želé

Kousky měkkého želé, často ještě obaleného v cukru, které se používají k dekoraci dětských dezertů a sladkostí. U nás jsou prodávány jako bonbóny nebo cukrovinky ve tvaru ovoce.

Cukrová rýže barevná

Cukrová rýže barevná

Sladký výrobek. Běžně dostupná v našich supermarketech v oddělení cukrářského zdobení, polev apod. Obsahuje velké množství cukru, škrobový sirup a barviva. Do některých druhů cukrové barevné rýže jsou přidány i přírodní aroma, většinou pak citróno...

čokoládová poleva

čokoládová poleva

Výrobek s obsahem kakaa. Na počátku této pochutiny stojí kakaové boby, které prošly procesem kvašení, pražení a mletí. Čokoláda tedy obsahuje kakaovou sušinu (kakao), kakaové máslo (tuk) a samozřejmě nezbytný cukr. Bez něj by byla čokoláda příliš ...

čokoládová rýže

čokoládová rýže

Používáme ji při zdobení moučníků, zmrzlinových pohárů, velmi oblíbená je při pečení cukroví, protože se s ní dají zdobit téměř všechny druhy. Můžeme ji nahradit strouhanou čokoládou na vaření (nejhezčí bude, když nastrouháte čokoládu na větším n...

čokoládové vločky

čokoládové vločky

Výrobek s obsahem kakaa, glukózy a sirupu. Na počátku této pochutiny stojí kakaové boby, které prošly procesem kvašení, pražení a mletí. Čokoláda tedy obsahuje kakaovou sušinu (kakao), kakaové máslo (tuk), aroma a samozřejmě nezbytný cukr. Bez něj...

Droždí (kvasnice)

Droždí (kvasnice)

Prodává se běžně v našich obchodech, k dostání je balené (menší kostičky) nebo na váhu. Čerstvé droždí poznáme snadno – je tuhé, světlounce hnědé, s tendencí se drolit, má charakteristické aroma, kompaktní barvu bez skvrn, povrch není narušen trhl...

Glutaman sodný

Glutaman sodný

Bílý krystalický prášek. V potravinářském průmyslu našla tato látka bez aroma široké využití. Přidává se do mnoha směsí pro zlepšení intenzity chuti. Vysoký obsah této látky nalezneme v sójových omáčkách, kořeních do polévky, instantních polévkách...

Hořká čokoláda

Hořká čokoláda

Základní surovinou pro výrobu této cukrovinky je kakao - kakaový prášek. Ten se získává z kakaových bobů, což jsou semena plodů tropického stromu. Kakaovník pochází ze Střední Ameriky. Dnes je největším výrobcem kakaa Pobřeží Slonoviny, Ghana a Ni...

Kakao

Kakao

Označení pro prášek získaný z plodů kakaovníku. Původem z Jižní Ameriky. Samotný prášek má velice výraznou hořkou chuť, je hlavní ingrediencí pro výrobu čokolády. Obsahuje 23% tuku a 5% cukru, proto je nutné prášek doslazovat a také kofein a ostat...

Kaštanové pyré

Kaštanové pyré

Výrobek z kaštanů. Jeho příprava je velmi jednoduchá a chuť přímo vynikající. Nadchne každého příznivce netradičních pokrmů. Kaštany nařízneme a vaříme ve vroucí vodě, poté ještě s mlékem a nezbytnou vanilkou. Počkáme až jsou tak měkké, že jdou ro...

Kaštany - čokoláda

Kaštany - čokoláda

Speciální čokoládový výrobek zn. Orion. Jedná se o hořkou čokoládu s kakaovooříčkovou nápní, která tvoří 53% celého výrobku. Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě je nejméně 40%. Tento výrobek pocházející z výrobny Nestlé ČR, je nejen dobrou pocho...

Kokosová moučka

Kokosová moučka

Získává se ze semen palmy kokosové, původem z jihovýchodní Asie. Semeno je kulatého až vejčitého tvaru s velmi tvrdou slupkou, která je pokryta delšími chloupky. Po rozkrojení je uvnitř bílá vrstva, tzv. kopra a množství kokosového mléka. Kopra ob...

Kokosové lupínky

Kokosové lupínky

Získávají se ze semen palmy kokosové, původem z jihovýchodní Asie. Semeno je kulatého až vejčitého tvaru s velmi tvrdou slupkou, která je pokryta delšími chloupky. Po rozkrojení je uvnitř bílá vrstva, tzv. kopra a množství kokosového mléka. Kopra ...

Krém v prášku

Krém v prášku

Cukrárenský polotovar. Tato směs obvykle obsahuje zahušťovadla, cukr a sladidla, sušené mléko nebo smetanu, aromata a další vložky, například kousky čokolády nebo sušeného ovoce. Krém se připravuje našleháním s tekutinou a většinou také s přídavke...

Kyselina citronová

Kyselina citronová

Jedná se o kyselinu vyskytující se v citrusových plodech (nejvíce v citrónech a limetkách). V kuchyni ji využíváme jako přírodní konzervační látku a také k ochucování nejrůznějších pokrmů a nápojů (v potravinách ji najdeme pod zkratkou E330).

Kyselina vinná

Kyselina vinná

Jedná se o kyselinu vyskytující se běžně v ovoci. Získává se při výrobě vína jako vedlejší produkt. Využijeme ji při dochucení nápojů nebo domácích marmelád. V potravinách ji nalezneme pod zkratkou E334.   Zdroj obrázku: kazualkreative.com;...

Ledové kaštany (marrons gracés)

Ledové kaštany (marrons gracés)

Jedná se o celé, oloupané kaštany, což jsou plody kaštanovníku jedlého. Původem z jižní Evropy a Asie. Kulaté, hnědé, lesklé plody jsou uloženy v zeleném pichlavém obalu. Z toho se musí vyjmout a poté se dají dál zpracovávat. Obsahuje látky, které...

Ledovky bonbony

Ledovky bonbony

Zdroj obrázku: mycandyshop.co.uk

Margot - čokoláda

Margot - čokoláda

Sojová tyčinka s kokosovou náplní v čokoládové polevě od Orionu. Vyrábí ji Nestlé Česko s.r.o. Tyčinka je 100g ingredience obsahující hlavně cukr, sojovou mouku, tuky, sušenou mléčnou syrovátku apod. Využívá se k přípravě moučníků, dezertů a další...

Mléčná čokoláda

Mléčná čokoláda

Cukrovinka, pochutina. Druh čokolády, odlišující se od ostatních druhů , to znamená tmavé, hořké, bílé a imitace čokolády poměrem základních výrobních surovin, což jsou kakaová sušina, kakaové máslo a cukr. První mléčná čokoláda vznikla v roce 187...

Piškoty cukrářské

Piškoty cukrářské

Původem ze Savojska. Vyrábí se z piškotového těsta, jeho základem je mouka a vejce. Ze žloutků a mouky se umíchá hmota do které se přidává sníh z bílků. Cukrářské piškoty jsou podlouhlé piškoty, na obou koncích mohou být trochu rozšířeny, typickým...

Pomerančová kůra

Pomerančová kůra

Využijeme ji k výrobě kandovaného ovoce nebo jen jako ozdobu nejrůznějších dezertů. Ve slupce citrusového plodu - pomeranče, je mnoho významných látek, jako jsou např. bioflavonoidy, ty ovlivňují stav našich cév, dále podporují naši obranyschopnos...

Pudink

Pudink

Sladký dezert, vyrábí se z mléka, cukru (můžeme přidat i trochu vanilkového cukru) a instantního pudinkového prášku, který je běžně k dostání v našich obchodech od různých výrobců, rozličných chutí. Nejčastěji je k dostání vanilkový, čokoládový, j...

stránka: