Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Zpracovaná zelenina

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bambusové výhonky

Bambusové výhonky

Původem z jižní Číny. Prodávají se sterilované nebo čerstvé (ty se pak uchovávají naložené ve vodě několik dní v lednici). Jedná se o specialitu receptů inspirujících se asijskou kuchyní. Obsahují bílkoviny, sacharidy, bambusový cukr a malé množst...

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Příloha z horkých scezených brambor, rozmačkaných šťouchalem, metlou nebo v robotickém šlehači s přídavkem teplého mléka a másla. Takto připravená kaše se může ještě nastavit samostatně uvařenými krupkami a bývá hutnější. Setkat se můžete i s kaší...

Bramborový salát

Bramborový salát

Polotovar vyráběný z vařených brambor, zeleniny a vejcí smíchaných s majonézou či lehčím jogurtem. Podává se jako příloha, ale hojně se využívá i pro přípravu chlebíčků nebo jiných pochutin.

čalamáda

čalamáda

Sterilizovaná zeleninová směs hotová k podávání. Doplňuje chuť vybraných pokrmů, jak syrových, tak masitých. Čalamáda může mít jakýkoli základ - zelí, rajčata apod. a pochopitelně i složení koření a příchutí.

Kyselé zelí

Kyselé zelí

Produkt vyráběný z hlávkového zelí. To se nejprve nakrájí, poté se nachává zkvasit, kyselou chuť získává díky kyselině mléčné, které vzniká při procesu kvašení. Kyselé zelí je skladováno v keramických nádobách přikrytých těsným poklopem, aby nedoc...

Lečo

Lečo

Zeleninová směs, původem z Maďarska. Vyrábí se hlavně z papriky, rajčat, cibule. Přidáním pálivé papriky získává na pikantnosti. Směs lze koupit již hotovou, zavařenou ve sklenicích, ale může se stát, že u takto kupovaných nalezneme více jedné slo...

Moravanka

Moravanka

Sterilovaná pikantní směs v kořeněném sladkokyselém nálevu. Vhodná jako příloha k masovým pokrmům, jako základ pro bramborový salát nebo pro přípravu zeleninových pomazánek. Moravanka je složena z okurek, cibule, hrášku, karotky, celeru, papriky, ...

Mražená zeleninová směs

Mražená zeleninová směs

Na trhu se vyskytuje široký sortiment. Zmrazené zeleninové směsi si zachovávají svou charakteristickou vůni a chuť, díky hlubokému zmrazení během krátké doby. Zeleninové směsi jsou ideální pro přípravu polévek, do masových směsí, do omáček nebo ji...

Rajčatové pyré

Rajčatové pyré

Výrobek z rajčat, které se spaří, oloupají a následně propasírují přes síto. Narozdíl od kečupu nebo protlaku, které obsahují konzervanty, éčka, škroby a velké množství cukru, je pyré hladké řidší konzistence, uchovává si přirozenou chuť čerstvých...

Sterilovaná rajčata

Sterilovaná rajčata

Jedná se o zcela dozrálé, zavařené plody lilkovité rostliny, která se pro tyto účely pěstuje ve slunných oblastech Španělska a Itálie. Protože se ihned po sklizni zpracovávají, zachovávají si velké množstvívi vitaminu C, dále vitaminy A a E, vitam...

Sterilované okurky

Sterilované okurky

Před sterilací se okurky třídí podle velikosti a to buď příčně nebo podélně. Je také možné je sterilovat jako okurky celé či příčně nařezané. Nejkvalitnější okurky se nazývají kornyšonky, jejich velikost nepřesahuje velikost 5 cm. Okurky se naklád...

Sterilované zelí

Sterilované zelí

Je konzervováno tepelnou sterilací. K dostání je sterilované zelí bílé nebo červené. Výrobek obsahuje bílé zelí, cukr, ocet, sůl, hořčičné semínka, kmín, kořenící výtažek a vodu. Sterilované zelí je vhodným a chutným zdrojem vitaminu C. Hodí se ja...

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Pro sušení jsou vhodná větší zralá, ale tvrdá rajčata. Před procesem sušení je musíme očistit, nakrájet a rozložit na sušící rošty. Pokud jsou rajčata usušena správně, zachovávají si svou barvu i výraznou chuť. Poté je můžeme naložit do oleje, tak...

Šípkové pyré

Šípkové pyré

Šípkové pyré získáme rozmixováním převařených šípků bez pecek.