Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Tvarohy a jogurty

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bílý jogurt

Bílý jogurt

Přírodní jogurt připravovaný většinou z kravského mléka. Obsahuje až 10,5% tuku. Často je ceněný pro obsah živých bakterií, které pomáhají dobrému zažívání, protože upravují žaludeční a střevní mikroflóru. Nejběžnějšími kulturami jsou Streptococcu...

čokoládový jogurt

čokoládový jogurt

Základní mléčný výrobek, který se vyrábí z pasterizovaného a zahuštěného mléka. Při teplotě až 48°C se nechává zkysat pomocí jogurtové kultury. Dále se pak mohou do jogurtu přidávat ušlechtilé bakterie - probiotické kultury. Pravidelná konzumace t...

Jemný tvaroh

Jemný tvaroh

Mléčný výrobek. Připravuje se odstředěním kozího nebo kravského mléka, kdy vzniká směs tuhé konzistence. Další úpravou vzniká několik druhů tvarohů, jedním z nich je i jemný tvaroh. Má smetanovou chuť, bílou barvu. Obsahuje většinou 25% tuku, k do...

Jogurtový nápoj

Jogurtový nápoj

Mléčný výrobek. V prodeji v mnoha chuťových provedeních. Obsahuje mléko, ovocnou složku, jogurtové kultury. Připravuje se z mléka a přidaných kultur, které způsobují kysání. Pravidelnou konzumací mléčných výrobků příznivě ovlivníme náš organismus...

Odtučněný tvaroh

Odtučněný tvaroh

Mléčný výrobek. Připravuje se odstředěním kozího nebo kravského mléka, kdy vzniká směs tuhé konzistence. Další úpravou vzniká odtučněný tvaroh, který má 0,8% tuku. Má smetanovou chuť, bílou barvu. Ve spojení s mnoha dalšími ingrediencemi vytváří h...

Ovocný jogurt

Ovocný jogurt

Mléčný výrobek, připravuje se většinou z kravského mléka. Obsahuje až 10,5% tuku. Často je ceněný pro obsah živých bakterií, které pomáhají dobrému zažívání, protože upravují žaludeční a střevní mikroflóru. Nejběžnějšími kulturami jsou Streptococc...

Ovocný tvaroh

Ovocný tvaroh

Mléčný výrobek. Připravuje se odstředěním kozího nebo kravského mléka, kdy vzniká směs tuhé konzistence. Další úpravou a přidáním ovocných kousků nebo ovocné dřeně, vzniká ovocný tvaroh, který má více než 10% tuku. Má smetanovou chuť, barva se od...

Řecký jogurt

Řecký jogurt

Řecký jogurt je vyráběný z kravského mléka a smetany. Má mnohem hutnější strukturu a silnější chuť než jogurty, které jsou běžně k dostání. Díky originálního způsobu přípravy obsahuje pravý řecký jogurt 10 % tuku a minimum vody, která se nechává p...

Smetánek

Smetánek

Je to mléčný výrobek řazený do kategorie takzvaných "smetvakrémů". Je tedy vyroben z čerstvé smetany a tvarohu a obsahuje poměrně dost tuku, průměrně 10%. Na českém trhu koupíte celou škálu obdobných výrobků pod různými názvy a s více příchutěmi. ...

Smetanový krém (pribináček)

Smetanový krém (pribináček)

Mléčný výrobek, krém vyrobený ze smetany a tvarohu. Pribináček je čistě přírodní produkt bez konzervantů a barviv, má dlouholetou tradici a je oblíbený po několik generací. Klasický krém má příchuť vanilky, ale dnes si můžete vybrat z několika dru...

Termix

Termix

Jemný termizovaný, tvarohový dezert s příchutí kakaa, vanilky nebo jahody. Jeho základní složkou je tvaroh vyrobený z pasterizovaného mléka s přídavkem čistých mlékárenských kultur a syřidla. Je výživný obsahem bílkovin a je zdrojem vápníku a hořč...

Tučný tvaroh

Tučný tvaroh

Mléčný výrobek. Tvaroh je čerstvá sýrovina z kysaného nebo sladkého mléka. Má vysoký obsah bílkovin vápníku, fosforu, vitaminu K a hořčíku. Tučný tvaroh se vyrábí z plnotučného mléka a má vyšší obsah tuku, v průměru asi 10% celkové hmoty, ale i ví...

Tvrdý tvaroh

Tvrdý tvaroh

Tvaroh určený ke strouhání, dá se samozřejmě také pomačkat a konzumovat takto. Vyrábí se pomocí kyselého srážení šetrně pasterovaného odstředěného mléka. Sraženina se pokrájí, zahřeje a lisuje se v lisovací vaně. Tvaroh tak získá až 32% sušiny a s...