Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Měkké sýry

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Brynza

Brynza

Někdy také "Brindza" nebo maďarsky "Liptoj" (brynza dochucená pikantními bylinkami). Měkký ovčí sýr pocházející ze Slovenska s příjemnou lehce pikantní chutí. Dnes je možné jej vyrábět i z kravského nebo kozího mléka. Slovenská brynza obsahuje cc...

Cottage

Cottage

Tvarohový sýr, původem z Anglie, vyrábí se z mléka. Běžně dostupný v našich obchodech. Po otevření plastového obalu (důvodem volby tohoto materiálu je, aby nedocházelo ke ztrátě syrovátky), překvapí neznalce hrudkovitá hmota s aroma tvarohu. Důlež...

Feta

Feta

Sýr, původem z Řecka. Vyrábí se z mléka ovcí nebo koz, barva je bílá. Nechává se po dobu dvou měsíců uzrát ve slaném nálevu a tak získává své chuťové vlastnosti. V závislosti na použitém mléku se mění i aroma a chuť sýra. Ovčí mléko mu dodává plně...

Lučina

Lučina

Sýr, mléčný výrobek. Vyrábí se ze smetany, tvarohu, mléka a soli. Charakteristickým rysem je nepoužívání aroma, barviv a konzervačních látek ve výrobním procesu. Pod nenápadným obalem se skrývá čerstvý, přírodní sýr. Výborně se hodí při dietách, s...

Mascarpone

Mascarpone

Mléčný výrobek, původem z Itálie, poprvé se objevilo v 17. století Smetanový, velmi jemný sýr vynikající chuti, bílé barvy. Ve výrobním procesu je charakteristické neodstraňovaní syrovátky – tím dostává sýr své jedinečné vlastnosti. Smetana, která...

Mozzarella

Mozzarella

Sýr, původem z Itálie. Je zářivé bílý, na povrchu lesklý, což je jeho charakteristickým znakem. Nejlépe chutná zalitý olejem s přidanou bazalkou a podávaný s rajčaty. Sýr je měkký, dá se lehce krájet, v procesu zrání se upevňuje a zvýrazňuje jeho ...

Munster

Munster

Původ výroby se nachází ve východní části Francie, připomíná svým vzhledem Romadur. Vyrábí se dvě varianty, jednu označujeme jako Munster, druhá se označuje jako Geromé. Na povrchu je světle žlutý, barva přechází do béžové. Je měkký, připravuje se...

Pomazánkové máslo

Pomazánkové máslo

Pomazánka, která vyniká svou smetanovou chutí. Lehce se roztírá a nejčastěji se používá na pečivo, jako lehká svačinka či snídaně, na obložené chleby, do salátů nebo domácích pomazánek. Lze koupit pomazánkové máslo s různými příchutěmi např. s kře...

Romadůr

Romadůr

Měkký zrající žlutooranžový sýr s typickou aromatickou vůní a chutí, s vysokým obsahem tuku od 20% do 60%. Má typický tyčinkový tvar. Svůj původ nalézá v Belgii. K dostání je balený nebo také různě nakládaný. Oblíbený je především mezi dospělými j...

Sýr koliba

Sýr koliba

Měkký zauzený sýr.

Sýr riccota

Sýr riccota

Jde o italský bílý, jemně solený suchý sýr s drobivou konzistencí. Vyrábí se zahříváním syrovátky, která zbyla po výrobě jiných ovčích sýrů, ale vyrábí se také z mléka kravského. Velkou výhodou riccoty je nízký obsah tuků. Je velmi vhodný k plnění...

Tavený sýr

Tavený sýr

Mléčný výrobek, obsahuje bílkoviny, tuky a látky, které obsahuje také mléko. Pro výrobu se využívá mléko kozí, ovčí nebo kravské, nejčastěji však poslední jmenované. Sýr se vyrábí srážením mléka za použití syřidla, ale může být použit také vinný o...

žervé

žervé

Jedná se o známý, převážně u žen oblíbený, čerstvý nezrající sýr. Originální receptura pochází z Francie, z 19. století a název nese podle sýraře Charlese Gervais. České "Žervé" znamená krémový sýr. Hlavní surovinou pro jeho výrobu je tvaroh a sme...