Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Hovězí

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Hovězí biftek

Hovězí biftek

Hovězí biftek je maso ze silnějšího konce svíčkové. Upravujeme prudkým osmažením na pánvi, vhodné ke grilování.

Hovězí hamburger

Hovězí hamburger

Tmavě červené maso tura domácího, které má charakteristickou chuť a aroma. Pro zvýraznění chutě se do směsi masa přidává koření (majoránka, sůl, pepř a další). Vytvarujeme středně velké koule, které zmáčkneme v dlaních a opatrně gr...

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk

Nejčastěji k dostání uzený nebo nakládaný ve slaném nálevu. Před konzumací jej musíme namočit do vody nejméně na 8 hodin, poté jazyk vaříme ve vodě společně s kořenovou zeleninou a kořením dokud není měkký. Poté z něj musíme stáhnout kůži. Další ú...

Hovězí klížka

Hovězí klížka

Hovězí klížka je část masa z nohy. Jedná se o tuhé maso (svalová vlákna jsou více prorostlá), které se výborně hodí k přípravě hovězího vývaru nebo dušených pokrmů (musíme počítat s delší dobou dušení, protože déle trvá, než maso změkne).

Hovězí kýta

Hovězí kýta

Mladé maso poznáme podle jemných vláken masa, starší maso má silné vlákna. Hovězí kýtu můžeme dále rozdělit na vrchní šál, spodní šál s karabáčkem, předkýtí a květovou špičku. Po dalších úpravách jsou vhodné k pečení, grilování, opékání v pánvi. M...

Hovězí maso

Hovězí maso

Maso tura domácího, má typickou cihlovou až hnědočervenou barvu. Typická chuť a vůně hovězího masa je způsobena obsahem těkavým mastných kyselin. Maso je biologicky hodnotné, obsahuje všehny esenciální aminokyseliny, železo, zinek a vitamin B12. V...

Hovězí mleté maso

Hovězí mleté maso

Maso tura domácího. Barva tmavě červená, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způsobuje kompaktnost a hutnost masa, k...

Hovězí oháňka

Hovězí oháňka

V prodeji sušená nebo čerstvá. Při zpracování nás nesmí překvapit delší čas přípravy pokrmu. Dlouhým procesem vaření se musí z oháňky uvolnit želatina. Do vody přidáváme kořenovou zeleninu, sůl, pepř a pomalu vaříme. Maso, které obsahuje tučné i l...

Hovězí podplečí

Hovězí podplečí

Jedná se o opracovanou část trupu, maso je kvalitní, připravujeme z něj především dušené a vařené pokrmy. Steak z hovězího podplečí je křehký plátek masa, který se skvěle hodí ke grilování.

Hovězí přední

Hovězí přední

Hovězí přední se výborně hodí pro přípravu dušených, vařených pokrmů )hovězí v mrkvi, k rajské omáčce apod.).

Hovězí roštěnka

Hovězí roštěnka

Hovězí roštěnka je zadní opracovaná půlka z těla dobytka. Maso je tvořeno nejdelším hrudním svalem. Jedná se o šťavnaté maso bez kosti, skvěle se hodí k přípravě steaků, minutek.

Hovězí svíčková

Hovězí svíčková

Jde o nejkřehčí, nejlibovější, ale také nejdražší hovězí maso. Připravuje se se smetanovou omáčkou, ale můžeme jej využít i k přípravě minutek, gulášů.

Hovězí zadní

Hovězí zadní

Hovězí zadní se výborně hodí pro přípravu závitků, dušených plátků a rolád.

Hovězí žebra

Hovězí žebra

Hovězí žebra jsou ceněna pro jejich specifickou hovězí chuť - spojení tuku a kosti. Na hovězím dobytku se nachazí 13 žeber. Z každé strany jsou žebra o různé délce od nejkratších v oblasti páteře až po nejdelší v oblasti hrudi. Žebra tvoří cca plo...

T-bone steak

T-bone steak

T-bone steak získal své jméno od kosti tvaru písmene T, která jím prochází, vnitřní strana obsahuje kousek svíčkové, pro kterou se tento steak cení. T-bone steak je nejlepší jednoduše okořeněný a poté rychle osmažený, grilovaný, pečený. Úprava st...