Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Ostatní

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Arašídové máslo

Arašídové máslo

Svůj původ má arašídová pochoutka v Mexiku a Střední Americe. Je vyrobená z másla a arašídů. Tuto směs je ale možné obohatit o med či čokoládu. Konzumuje se hlavně na sendvičovém chlebu nebo palačinkách a je oblíbený hlavně dětmi. Nadměrná konzuma...

Bez černý

Bez černý

Jedná se o listnatý keř, dosahující výšky až 8m. Má drobné žlutobílé květy uspořádané do vrcholíků. Plody jsou tvořeny černo-fialovými kuličkami – bezinkami, které jsou jako čerstvé mírně jedovaté. Jedovaté jsou i listy a kůra. Ovšem sušením nebo ...

Bezinkové plody

Bezinkové plody

Bezinkové plody najdeme volně v přírodě na keřích černého bezu, který je léčivý jak květy, tak i fialovými plody dozrávajícími na podzim. Roste hojně na zahradách a v přírodě. Bobule jsou fialové barvy a podle typického zápachu listů je snad ani ...

Dýňová semínka

Dýňová semínka

Semínka jsou uložena v tvrdém obalu v dužině dýně. Na trhu je seženeme již loupaná, pražená, solená či v čokoládě, dokonce i ve formě oleje. Tato semínka tmavězelené barvy obsahují esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6, hořčík, zinek, železo,...

Cherry likér

Cherry likér

V překladu znamená  Cherry třešeň. Pod tímto názvem můžete nalézt spoustu různých ingrediencí a produktů od čajů, sušeného ovoce, přes známé čokoládové pralinky s třešinkou v alkoholu až po sirupy do míchaných drinků,koktejlové třešně a pálenky. ...

Jedlé kaštany

Jedlé kaštany

Plody vysokého, mohutného stromu, Kaštanovníku setého. Je to jedna z nejstarších užitkových rostlin a pochází od Černého a Středozemího moře, odkud byl zavlečen do Německa a Británie. Daří se mu v teplejším podnebí, u nás ho najdete například ve v...

Květy bezu černého

Květy bezu černého

Černý bez je keř nebo také strom, který roste v celé Evropě. Využívají se všechny části rostliny, to znamená, květ, plod i list. Bezu se říká též bezinky, smradinky nebo kozičky. Květy obsahují silice, rutin, třísloviny, aminy, vitamin C, cukry a ...

Lotosové semínko

Lotosové semínko

Semínko lotosu chutná podobně jako mandle. Upravuje se kandované nebo jako pyré a používá se v čínské a thajské kuchyni. Nejvhodnější použití je přidání semínka při vaření obilí, čímž u obilí docílíme sladko – hořké chuti.

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská

Dalším jménem smetánka lékařská je rostlina z čeledi hvězdnicovitých, s nápadně žlutým květenstvím. Roste běžně na loukách, trávnících, zpravidla od dubna do června, někdy také znovu na podzim. Přestože v zahradách je považována za plevel, má léči...

Pektin

Pektin

Pektin slouží k želírování při přípravě marmelád.