Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Luštěniny

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Cizrna

Cizrna

Pochází ze Středního východu. Jedná se o luštěninu příbuznou hrachu, můžete ji tedy znát i pod názvem římský hrách. Cizrna vypadá jako lískový oříšek bez slupky a je i zhruba takové velikosti. Známé jsou dva druhy těchto semen, tmavé a krémové bar...

červená čočka

červená čočka

Druh luštěniny, čočky, které se také říká perská. Pochází z Asie. Má menší zrna než známější hnědá či zelená čočka. Prodává se již loupaná, a proto je také dobře stavitelná, nenadýmá a obsahuje mnoho minerálů, například zinek, selen či fosfor nebo...

čočka

čočka

Luštěnina z čeledi motýlokvětých. Patří mezi nejstarší plodiny a je rozšířená po celém světě. Pěstuje se v Asii, Španělsku, Rusku, v Americe, Argentině a u nás na Moravě a v Polabí. Existuje několik odrůd, některé jsou běžné, jiné vzácné. U nás v ...

Fazole v tomatě - konzerva

Fazole v tomatě - konzerva

Fazole v tomatové omáčce v konzervě.

Fazolové klíčky

Fazolové klíčky

K dostání běžně v našich obchodech. Semena si můžeme nechat naklíčit i sami doma. Klíčky jsou zásobárnou železa, bílkovin, vápníku, fosforu, a také vitamínů (např. vitaminu E, který pozitivně ovlivňuje stav pleti). Ačkoliv se klíčky běžně konzumuj...

Hrách

Hrách

Uvádí se, že hrách má pozitivní účinky i na růst a kvalitu našich vlasů. Rozlišujeme několik druhů hrachu - hrách setý, cukrový a dřeňový. V obchodech je k dostání běžně, před přípravou pokrmu je důležité namáčení. Využití v kuchyni je hojné, přip...

Hummus

Hummus

Je to kaše nebo dip připravený z rozmačkané cizrny.

Sója

Sója

Luštěnina, původem z Asie, ale rozšířila se po celém světě. Obsahuje velké množství bílkovin a olejů. Ze sóji se vyrábí velké množství výrobků jako je sójové maso, mouka, krupice, tofu, sójové omáčky, získávají se z ní sójové klíčky. Využíváme tak...

Sojový jogurt (sojagurt)

Sojový jogurt (sojagurt)

Sojový jogurt je vyráběn ze sojového mléka, neobsahuje tudíž živočišné bílkoviny. Má také větší podíl antioxidantů a fenolů než klasický bílý jogurt, nízký energetický obsah, vysoký podíl kulturní mikroflóry tolik důležité pro naše zažívání. Má vý...