Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Vepřové

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Uzené maso

Uzené maso

Uzené maso můžete koupit buď s kostí nebo bez kosti. Maso se udí suchým kouřem ve třech fázích. V těchto fázích se liší teplota kouře a délka jeho působení. Kouř je konzervačním prostředkem, látky v něm obsažené dodávají masu specifickou chuť a ar...

Uzený špek

Uzený špek

Uzený špek je tepelně opracovaný masný výrobek. K výrobě se používá kvalitní vepřový bok, voda, jedlá sůl a konzervant E250. Vepřový bok je tepelně opracován uzením. Vyzkoušejte třeba maďarský uzený špek. Používá se také k ochucení paštik a k proš...

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta je plátek masa z boku poblíž páteře, obvykle s kostí zvířete. Vepřové kotlety můžete připravit různými způsoby. Vyzkoušejte výborné a rychlé vepřové kotlety zapečené se smetanou a brambory. Vepřové kotlety lze také grilovat, opékat...

Vepřová krkovice

Vepřová krkovice

Krkovice je část masa z vepře domácího, která se nachází na krku tohoto zvířete. Je to maso poměrně dost prorostlé tukem. Přesto, nebo právě proto je v české kuchyni velice oblíbené a hojně používané. Maso mívá barvu lehce dočervena a je chutově v...

Vepřová kýta

Vepřová kýta

Vepřová kýta je k dostání s kostí nebo bez. Vykostěné maso se po tepelné úpravě velmi snadno porcuje. Vynikající je plněná zeleninovou směsí, při pečení se maso nerozpadá, maso můžeme také marinovat, rožnit, velice oblíbená je kombinace se smetano...

Vepřová panenka

Vepřová panenka

Jako vepřová panenka se označuje zadní, velice šťavnaté maso získané z oblasti bederních a částečně hrudních obratlů. Charakteristickým rysem jsou jemná vlákna, je křehké, libové a obsahuje mnoho bílkovin. Často se používá k přípravě dušených pokr...

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Pečeně je velmi chutné maso ze střední části hřbetu, je vhodná k pečení, maso se nevysouší, můžeme jej nadívat. Výborně chutná v kombinaci s kyselím zelím nebo připravovaná na zelenině, pivu, smetaně. Fantazii se meze nekladou a díky vepřové pečen...

Vepřová plec

Vepřová plec

Jako plec označujeme maso jehož podkladem je část kostry hrudní končetiny. Můžeme ji nadívat, péct, dusit na zelenině, výborně chutná silně okořeněná, protože to ještě více podtrhne její jedinečnou chuť.

Vepřová svíčková

Vepřová svíčková

Jako svíčkovou označujeme zadní, velice šťavnaté maso získané z oblasti bederních a částečně hrudních obratlů. Charakteristickým rysem jsou jemná vlákna, je křehké, libové a obsahuje mnoho bílkovin. Často se používá k přípravě dušených pokrm, báje...

Vepřová žebra

Vepřová žebra

Žebra zahrnují maso z břišní části. Jsou vhodná pro marinování, poté je můžeme opékat nebo grilovat, jako příloha se hodí opečená zelenina a výrazně kořeněná omáčka. Nad žebry strávíme při konzumaci více času, jedná se spíše o společenskou záležit...

Vepřové karé

Vepřové karé

Vepřové karé neboli pečeni najdete  mezi kýtou a plecí a jedná se o velmi kvalitní vepřové  maso, vhodné pro přípravu minutkových jídel. Vcelku jej upravujte pečením a následně krájejte na plátky. Při tomto způsobu je dobré maso nejdříve...

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Vepřové koleno zakoupíte s kůží nebo bez kůže. Velmi se používá v německé kuchyni. Vařené vepřové koleno je výborné s křenem, hořčicí, čerstvou zeleninou a chlebem. Vyzkoušejte také marinované, pečené nebo uzené vepřové koleno se zelím a knedlíkem...

Vepřové kosti

Vepřové kosti

  Díky morku uvnitř kosti předávají vývaru zvláštní chuť, kterou jiným způsobem nedosáhneme. Povařené maso od kosti oddělíme mnohem snáze, něž li za syrového stavu.  

Vepřové líčko

Vepřové líčko

Vepřové líčko se nejlépe hodí k dušení, podáváme s bramborovým knedlíkem. K dostání je uzené, můžeme jej konzumovat i studené.

Vepřové maso

Vepřové maso

Maso bledě růžové barvy pocházející z prasete domácího. Svalovina je prorostlá tukem a proto má vyšší obsah tuku i energetickou hodnotu, ale hůř se stravuje. Chuť masa je závislá na věku a způsobu krmení prasata. Čím mladší je prase, tím jsou jem...

Vepřové mleté maso

Vepřové mleté maso

Maso původem z prasete domácího (vepře), jedná se o vůbec nejčastěji využívané maso. Je běžně k dostání v našich obchodech. Má světle růžovou barvu, není tak tmavé jako např. hovězí, ale je tmavší než drůbeží maso. Má větší obsah tuku, je hůře str...

Vepřové nožičky

Vepřové nožičky

Vepřové nožičky po tepelné úpravě uvolňují velké množství želatiny. Nejvhodnější úpravou je dušení, můžeme je také nadívat. Podáváme se zeleninou, kořeněnými omáčkami a pečivem.

Vepřové ucho

Vepřové ucho

Vepřové ucho je tvořeno z největší části chrupavkou. Nakládá se do nejrůznějších kořeněných omáček, poté se griluje.

Vepřový bok

Vepřový bok

Vepřový bok (část čtvrtečně opracované půlky prasat). Je to kvalitní, ne však moc zdravotně obohacující jídlo. V kuchyni má bůček široké využití. Konzumuje se vařený, pečený, vyuzený nebo dušený. Je výchozí surovinou pro výrobu anglické slaniny ne...

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk je k sehnání uzený nebo nakládaný v soli, úprava je jednoduchá – vaříme ve vodě se zeleninou, dokud jazyk není zcela měkký. Před konzumací je nutné z něj stáhnout kůži, poté již porcujeme a podáváme – studený se zeleninou nebo teplý ...

Vepřový řízek

Vepřový řízek

Nejchutnější vepřové řízky jsou z kýty, ty se výborně hodí ke smažení nebo grilování.