Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience od písmene D

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ďábelské koření

Ďábelské koření

Ostrá kořenící směs ve složení:chilli koření, mletá paprika, česnek, pepř, kmín mletý, nové koření a šalvěj. Obsah směsi se může lišit v závislosti na výrobci.   Koření je vhodné pro všechny typy masa, do gulášů, polévek, marinád, omáček, paprikových jídel, pikantních pomazánek, apod.

ďas mořský

ďas mořský

Mořská, dravá ryba, výskyt od Středozemního až po Černé moře. Orientuje se na život při mořském dně, což ovlivňuje celkovou charakteristiku těla, podle kterého tuto rybu bezpečně poznáme. Od hlavy je tělo širší, směrem k ocasní ploutvi se zužuje. ...

Datle

Datle

Plody palmy datlové, původ Afrika, Asie. Barva tmavě červená, usušené mají až tmavě fialovou barvu. Šťavnaté plody s vysokým obsahem rychlého cukru. Díky tomu jsou nebezpečnou pochoutkou při dietách. Jsou ale vhodnou náhražkou sladkostí pro děti. ...

Debrecinské párky

Debrecinské párky

Debrecínské párky jsou kromě tradičních příměsí dochuceny navíc i kmínem, pálivou paprikou a v některých případech i česnekem. Celkově jsou pikantnější než vídeňské nebo jemné párky. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vr...

Destilovaný ocet

Destilovaný ocet

Ocet, upravený destilováním. Destilovat lze každý druh, ale nejvhodnější je sladový ocet. Má velmi výrazné aroma, což způsobuje vysoký obsah kyseliny acetonové (vzniká následkem destilačního procesu). Je bezbarvý (někdy taky označován jako bílý de...

Dětská ovocná přesnídávka

Dětská ovocná přesnídávka

Výrobek z čerstvého ovoce, převážně jablek a dále přidaných jiných druhů v menším množství, například jahod, meruněk, broskví, banánů, borůvek a dalších. Dnes se objevují i přesnídávky s přidaným tvarohem, jogurtem nebo piškoty či ovesnými vločkam...

Dezertní víno

Dezertní víno

Víno obecně patří mezi společenské a slavnostní alkoholické nápoje. Vyrábí se z plodů révy vinné, která pochází z Asie a pěstovala se již v období 4000 let před naším letopočtem. Nápoj se vyrábí kvašením moštu nebo rmutu (mechanicky narušné bobule...

Dietní klobása

Dietní klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř, pálivá paprika a kmín. Hmota je natlačena do střívek. Konzervuje se uzením, při tomto procesu se dosahuje konečné chuti a vzhledu klobásy. Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeb...

Dietní párky

Dietní párky

Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mouka a poté je hmota tlačena do střívek, které jsou přetáčeny d...

Dietní salám

Dietní salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z drůbežího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné vel...

Dijonská hořčice

Dijonská hořčice

Pochází z oblasti Dijon, Francie. Stejně jako běžná hořčice obsahuje mletá hořčičná semínka (hnědá, černá), ocet a mleté koření. Pikantní chuť a ostře žlutavou barvu jí navíc dodávají přísady jako bílé víno, grapefruitový mošt a směs koření, ktero...

Diviznový med

Diviznový med

Z názvu by se mohlo zdát, že se jedná o klasický med. Opak je ale pravdou. Diviznový med si můžeme připravit doma sami. Nejedná se tedy o produkt medonosného hmyzu. Na počátku stojí rostlina Divizna velkokvětá, která má velké množství světle žlut...

Divoký králík

Divoký králík

Původem z jižní Evropy, dnes běžně chován pro maso. Je menšího vzrůstu, tělo je zavalitější, hlava spíše kulatá, uši kratší. Jejich bílé maso obsahuje podstatně méně cholesterolu než maso jiných zvířat. S masem pracujeme obvyklým způsobem. Omyjeme...

Dlouhozrnná rýže

Dlouhozrnná rýže

Původem z jihovýchodní Asie. Dnes je rýže jedna z nejhlavnějších potravin na světě, jedná se o obilky určitých druhů trav. Obsahuje velké množství škrobu. Obilky rýže jsou různě tvarované – kulaté, oválné, krátké, dlouhé. Od toho pak odvozujeme rů...

Dobrá vláknina

Dobrá vláknina

Výrobek Bonavita obsahující ze 74,4% cereálie (pšeničné otruby, pšeničná mouka celozrnná, kukuřičná vláknina, kukuřičný škrob), cukr, glukózu, glukózový sirup, ječný sladový výtažek, emulgátor: sójový lecitin, palmový tuk, skořice, medové aroma,...

Domácí klobása

Domácí klobása

Uzenina. Receptury na přípravu domácích klobás se liší stejně jako chuťové buňky lidí, kteří je vytváří. Ve většině případů obsahuje mletá masová směs vepřové maso (bok), hovězí maso (přední bez kosti), pálivou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř,...

Drákulova smrt

Drákulova smrt

Složení: Sušené chilli floky, paprikové floky mix. Neobsahuje sůl, konzervační látky ani syntetická barviva. Používá se například k dochucení omáček, gulášů, mas a jiných pokrmů, které máte rádi ostré.

Drcená kukuřice

Drcená kukuřice

Drcená kukuřice obsahuje zrna kukuřice sladké, prodává se běžně v našich obchodech. Při koupi si dejme pozor na kvalitu výrobku, i zde zatím platí, že cena se odráží v chuti. Pro drcenou kukuřici najdeme v kuchyni široké uplatnění – přidává se do ...

Dressing spak

Dressing spak

Dressing Spak

Droždí (kvasnice)

Droždí (kvasnice)

Prodává se běžně v našich obchodech, k dostání je balené (menší kostičky) nebo na váhu. Čerstvé droždí poznáme snadno – je tuhé, světlounce hnědé, s tendencí se drolit, má charakteristické aroma, kompaktní barvu bez skvrn, povrch není narušen trhl...

Dršťky

Dršťky

Vnitřnosti. Jedná se vlastně o hovězí žaludky. K dostání čerstvé nebo sušené. Barva je mdlá, v odstínech bílé až světle růžové u čerstvých a tmavě hnědá u sušených. Kožovitá hmota s nerovným povrchem. Před použitím je nutné dršťky proprat pod teko...

Drůbeží bujón

Drůbeží bujón

Sušený výrobek, k dostání v kostkách. Obsahuje sůl, drůbeží extrakt, tuk, aroma, a látky podporující chuť. Díky své podobě jej můžeme mít v kuchyni stále při ruce. Poslouží nám při přípravě výborných polévek a omáček, které tak zhotovíme snadno a ...

Drůbeží maso

Drůbeží maso

Mezi drůbeží maso řadíme jakoukoli část kuřete, slepice, krůty, kachny, husy, křepelky, bažanta, kohouta nebo pštrose. Drůbeží maso se podává nejčastěji pečené v troubě. Ideální příloha je dušené zelí a knedlíky.

stránka: