Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Hořčice, omáčky a pasty

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Pasta původem z Itálie lokality Languedoc a Provence. Je vyrobena z velmi kvalitních surovin, nejčastěji z bazalky, česneku, olivového oleje, piniových oříšků a parmazánu. Čím více se odpovídá originálnímu receptu, tím je lepší, ale i dražší. Zača...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Sladkokyselá omáčka nebo kompot s celými brusinkami, která se podává k masu, lívancům nebo tradičně v USA ke sváteční krůtě. U nás tvoří základní surovinu pro přípravu zvěřiny nebo hovězího.

Bylinková hořčice

Bylinková hořčice

Zvláštní druh hořčice, který obsahuje směsici bylin a koření jako celá hořčičná semínka, česnek, sůl, cukr, vinný ocet, koriandr, petržel a potravinářskou kyselinu. Je to pochutina, která doprovází pokrmy studené kuchyně, masa a sýry.

Dijonská hořčice

Dijonská hořčice

Pochází z oblasti Dijon, Francie. Stejně jako běžná hořčice obsahuje mletá hořčičná semínka (hnědá, černá), ocet a mleté koření. Pikantní chuť a ostře žlutavou barvu jí navíc dodávají přísady jako bílé víno, grapefruitový mošt a směs koření, ktero...

Dressing spak

Dressing spak

Dressing Spak

Francouzská hořčice

Francouzská hořčice

Obsahuje hořčičnou moučku, skořici, hřebíček, nové koření, majoránku, bobkový list, tymián, česnek, estragon, cukr a ocet. Netradiční aroma ji dodává také bílé víno, které se při výrobě přidává. Množství a složení koření poukazuje na výslednou pln...

Hoisin omáčka

Hoisin omáčka

Je to směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá jednak jako stolní koření, ale také k dochucování mnohých jídel z ryby drůbeže a plodů moře. Používá se především v asijských kuchyní...

Hořčice z celých semen

Hořčice z celých semen

Hustá pasta, barva se odvíjí od použitých přísad. Vyrobena z hořčičných semínek, další přísady jsou ocet, sůl, cukr, voda, mleté koření, bylinky. Má mírně ostrou chuť. Pokud je navíc přidáno chilli koření, je chuť pikantnější a hodí se ke studeném...

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Připravuje se z hořčice, koření a octa. Má světle oranžovou až hnědou barvu. Bez výrazné chuti, výborně se hodí ke grilovanému masu. Můžeme přidat několik kapek citrónové šťávy, kopr. Využijeme ji i jako marinádu kuřecího masa.

Chilli omáčka

Chilli omáčka

Označní pro různé typy omáček s odlišným stupněm ostrosti, kterým dochucujeme pokrmy. Mohou obsahovat zázvor nebo česnek. Setkat se můžeme i s tzv. sweet chilli sauce, která je vhodná do exotičtějších typů pokrmů.

Kari pasta

Kari pasta

Prodává se ve dvou variantách – červená (pikantnější a pálivější) a zelená (jemnější chuti). Jedná se o směs citrónové kůry, česneku a indonéského zázvoru. Je vhodná k přípravě pokrmů vycházejících z asijských receptur, hodí se k rybě, rýži i zele...

Kečup

Kečup

Zeleninová omáčka. Vyrábí se z rajčat a dalších ingrediencí. Má charakteristickou červenou barvu a aroma. Kvalitní kečup poznáme podle hustoty omáčky, také barva se odráží v použitých ingrediencích a konzervačních látkách. Některé výrobky neobsahu...

Korma pasta

Korma pasta

Něco jako méně pálivé kari koření (kari pasta).

Kremžská hořčice

Kremžská hořčice

Pikantní druh hořčice, běžně k dostání v našich obchodech. Od ceny výrobku se bohužel ještě stále odvíjí i kvalita, proto si dejme při nákupu pozor a vyvarujme se kremžské hořčici v plastovém obalu. Obsahuje hořčičnou moučku, semínka (viditelná s...

Křeník

Křeník

Křeník je křenová příloha k pokrmům, hodí se také do omáček a pomazánek. Křeník obsahuje 50 % křenu, rostlinný olej, ocet, cukr, sůl, vodu, kyselinu askorbovou, benzoát sodný, disiřičitan draselný a oxid siřičitý. Trvanlivost křeníku je 10 měsíců ...

Křenová hořčice

Křenová hořčice

Křenová hořčice je velmi oblíbený doplněk české kuchyně. Hodí se pro dochucení uzenin a dalších masných výrobků, přidává se do pomazánek, do salátů a do omáček. Křenová hořčicě je složena z vody, ze semínek hořčice žluté, černé a sarepské, obsahuj...

Majonéza

Majonéza

Krémová omáčka, původem z Francie. Dnes je již v obchodech běžně k dostání od různých výrobců, tím se liší i chuť a přidané ingredience, ale pravá majonéza se vyrábí ze žloutku, octa nebo šťávy citrónu, řepkového oleje, vody, hořčice a koření. Vzn...

Nízkotučná hořčice

Nízkotučná hořčice

Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty. 

Olivová pasta

Olivová pasta

Vyrábí se ze zelených oliv (plod olivovníku, původem z Asie, konzumace oliv má pozitivní účinky na pleť, trávicí ústrojí, napomáhají vylučovat škodlivé látky z těla), koření, olivového oleje a octa – zelená pasta. Nebo z černých oliv a stejných in...

Omáčka barbecue

Omáčka barbecue

Jedná se o vynikající spojení rajčat, česneku, cibule, octa a koření jako je hřebíček, zázvor, pepř a sůl. Využijeme ji v kombinaci s masovými pokrmy, můžeme ji použít k marinování masa, výborně se hodí ke grilovanému masu. Omáčka Barbecue vytvoří...

Omáčka teryiaki

Omáčka teryiaki

Kombinace japonské sojové omáčky, sherry, oleje a cukru má výborné chuťové vlastnosti, které potěší každého labužníka a ozvláštní nejedno jídlo.

Omáčka thai pride (rybí omáčka)

Omáčka thai pride (rybí omáčka)

Směs, která se výborně hodí ke všem mořským plodům. Jedná se o omáčku vytvořenou z výtažku ančoviček, soli, cukru a vody. Pro větší pikantnost je zde ještě přimíchán česnek a chilli papričky.

Pesto

Pesto

Směs koření – bazalky, česneku, piniových oříšků, olivového oleje a parmazánu, který může být nahrazen jiným sýrem. Vznikne tak nazelenalá pasta, která má výborné chuťové vlastnosti a skvěle se hodí k pečivu, ale i k těstovinám, kdy pomocí pasty v...

Plnotučná hořčice

Plnotučná hořčice

Tato hořčice má hnědožlutou barvu a hořčičnou chuť. Má mazlavou konzistenci a používá se na dochucení nejrůznějších jídel. 

stránka: