Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Drůbež

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Drůbeží maso

Drůbeží maso

Mezi drůbeží maso řadíme jakoukoli část kuřete, slepice, krůty, kachny, husy, křepelky, bažanta, kohouta nebo pštrose. Drůbeží maso se podává nejčastěji pečené v troubě. Ideální příloha je dušené zelí a knedlíky.

Holoubě

Holoubě

Mládě divokého holuba. Jedno holoubě se hodí k přípravě pro jednu až dvě osoby (maximum). Oblíbeným receptem je nadívané pečené holoubě s brambory jako přílohou. Maso je křehké, při úpravě můžeme více kořenit, hodí se kmín, sůl, pepř, červená papr...

Husa

Husa

Vrubozobý pták, řadí se mezi kachnovité. K dostání běžně v našich obchodech, většinou mražená. Nejčastější zpracování je příprava pečené husy. Jako příloha je vynikající zelí, brambory, knedlíky. Skvěle chutná husa s ovocnou nádivkou. K přípravě p...

Kachna

Kachna

Maso obsahuje mnoho látek prospěšných pro naše tělo, napomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Stejně tak se kachní tuk řadí mezi ty zdravější tuky, které naše tělo přijímá. Oblíbeným receptem na úpravu kachního masa je pečená kachna s kyselým zelím...

Kachní prsa

Kachní prsa

Část z kachny.

Krocan

Krocan

Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazený nebo mražený. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý org...

Krůta

Krůta

Drůbež, která se řadí mezi hrabavé. Je běžně k dostání chlazená nebo mražená. Má bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Maso má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které j...

Krůtí křídlo

Krůtí křídlo

Maso z mohutné drůbeže. Krůtí maso je dietní, velké množsví tuku se vyskytuje jen v kůži. Je to zdoj kvalitních bílkovin a je vhodné pro všechny věkové kategorie včetně batolat. Z křídel můžete připravit silný vývar, maso pak obrat a přidat do riz...

Krůtí prsa

Krůtí prsa

Jako krůtí prsa označujeme přední díl krůty, který se nejlépe hodí k pečení (mohou být s křídly nebo bez křídel).

Krůtí stehenní řízek

Krůtí stehenní řízek

Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazená nebo mražená. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý org...

Kuře

Kuře

Kur domácí, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazené nebo mražené. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý...

Kuřecí čtvrtka

Kuřecí čtvrtka

Kuřecí čtvrtka je maso z kuřete, které bylo rozděleno na celá stehna a prsa s křídly. Využijeme je převážně při přípravě dušených pokrmů.

Kuřecí křídlo

Kuřecí křídlo

Kuřecí křídla výtečně chutnají marinovaná a připravovaná na grilu nebo roštu. Velikostně se hodí spíše jako drobný předkrm.

Kuřecí prso

Kuřecí prso

Kuřecí prsa mohou být s kostí, bez kosti, stejně tak je to i s kůží. Záleží jen na nás, jaký typ budeme chtít upravovat. Hodí se k pečení i vaření, lze jej nadívat nebo prudce opékat v pánvi.

Kuřecí skelet

Kuřecí skelet

Kuřecí kostra zbavená křídel, nohou a prsíček.

Kuřecí stehenní řízek

Kuřecí stehenní řízek

Maso Kura domácího, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazené nebo mražené. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pr...

Kuřecí stehno

Kuřecí stehno

Kuřecí stehno může být s kostí (výborně se hodí i k dušení i pečení) nebo bez kosti. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Perlička obecná

Perlička obecná

Významným producentem perličky obecné je Francie a Itálie. Perlička poskytuje kvalitní lahůdkové maso tmavé barvy, chuť připomíná maso bažantí. Maso obsahuje nejvíce proteinů ze všech drůbežích mas, je také bohaté na vitaminy B a E, z minerálních ...

Prsa z perličky

Prsa z perličky

Prstní řízek z perličky obecné.

Slepice

Slepice

Kur domácí, všežravý domestikovaný pták. Chovají se především pro maso, pak se nazývají brojleři. Pokud jsou chovány pro vejce říká se jim nosnice. Drůbeží maso dodává do organismu všechny potřebné látky, a je nezbytnou součástí našeho jídelníčku....