Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Ostatní

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Burizóny

Burizóny

Jedná se vlastně o pufovanou rýži, jejíž eneretická hodnota se pohybuje kolem 3,40 kcal/1 g. Obsahuje ve velmi malém množství bílkoviny, tuky a sacharidy a velmi mnoho vlákniny. V prodeji jsou burizony přírodní či ochucené nebo obarvené. Jsou vhod...

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Název knedlík je německého původu a objevuje se již na začátku 14. století. Česky se knedlíku také říkalo a říká šiška. Houskový knedlík se vyrábí  z mouky, soli, droždí, špetky cukru a nakrájené starší housky. Mohou se přidat i kousky nakrájené s...

Knäckebrot

Knäckebrot

Křupavý chléb.

Krekry

Krekry

Krekry patří mezi trvanlivé pečené výrobky k jejich výrobě se kromě droždí využívají také chemické kypřidla. Droždí se přidává v nízkých dávkách a má vliv na chuťové a aromatické vlastnosti. K dalším surovinám pro výrobu patří pšeničná mouka, voda...

Křehké těsto

Křehké těsto

Výrobky z tohoto těsta jsou poměrně oblíbené, mohou být sladké i slané a vyznačují se tenkostí těsta a větším podílem náplně. Zpracovává se z hladké mouky, tuku, vody nebo mléka, žloutků, soli a případně cukru. Důležité je, aby všechny suroviny by...

Kulatozrnná rýže

Kulatozrnná rýže

Rýže arborio našla svůj domov v Itálii, protože tato střednězrnná rýže se svou kašovitou konzistencí výtečně hodí k přípravě pravého italského risotta. Tato rýže se vyznačuje velkými zrnky, bílou barvou a velkým množstvím škrobu, díky němuž př...

Mák

Mák

Semena jednoleté rostliny, která se vysévá na jaře a sklízí na podzim, zpravidla v září. Mléčná tekutina, která vytéká při nařezání nezralých semeníků obsahuje opium. Mák, respektive maková semena určená k vaření a pečení však žádné neblahé účinky...

Suchary

Suchary

Jedná se o sušený výrobek. Většinou jsou to křehké plátky, které příjemně křupou, výborně chutnají ve spojení s pomazánkami, máslem. Prodávají se s různými příchutěmi jako je sýr, slanina, graham apod. Obsahují vlákninu, bílkoviny, cukry. Vyrábí s...

Tortila (tortilla)

Tortila (tortilla)

Jedná se o kukuřičnou placku, vyráběnou již před tisíci lety na severoamerickém kontinentu. Tato placka vyráběná z kukuřičných zrn, resp. z kukuřičného těsta, správně vlhkého, aby se nelepilo, nelámalo a bylo vláčné, byla doménou indiánských kuchy...