Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Základy pro pečení

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bb sušenky

Bb sušenky

Sušenky, k dostání ve všech potravinářských obchodech, k přímé spotřebě či jako přísada do nepečených moučníků (podobně jako piškoty). Bývají vanilkové či kakaové chuti.

Bebe sušenky

Bebe sušenky

Sušenky zn. Opavia, které se vyrábějí buď s máslovo-vanilkovou nebo kakaovou příchutí. Jedná se o cereální sušenky s obsahem vlákniny, hořčíku, železa s vitamíny B1 a E. Obsahují 40% celozrnných cereálií. Jsou určeny  přímé spotřebě jako doplněk v...

Cukrářské zdobení

Cukrářské zdobení

Drobné jedlé ozdůbky mnoha různých barev a tvarů. Vyrábí se z cukru, pšeničných škrobů a sirupů, kakaových polev, aromat a potravinářských barev. Tyto výrobky nemají prakticky ve výživě zádný význam a slouží hlavně k dekoraci. Obvykle jsou tvrdé a...

Koka sušenky

Koka sušenky

Tradiční průmyslově vyráběné sušenky s kokosem. Zakoupíte je v běžné prodejní síti. Jsou  balené v krabici o hmotnosti 180 g nebo 220 g. Použít je můžete k přípravě různých druhů nepečených dezertů. Většinou rozdrcené sušenky smícháte s měkkým más...

Kypřící prášek do perníku

Kypřící prášek do perníku

Směs kypřících látek - kypřícího prášku s velmi jemně namletým kořením do perníku jako je anýz, badyán, citrónová kůra, hřebíček, skořice, kardamom, nové koření. Používá se k přípravě perníků a perníkových buchet či jiného pečiva s cílem dosáhnout...

Linecké těsto

Linecké těsto

Patří mezi nejznámější těsta k přípravě sladkostí. Původní receptura pochází z rakouského Lince. Dnes existuje poměrně mnoho receptů jak toto těsto připravit. Základem ale zůstává hladká mouka, moučkový cukr, máslo, žloutek nebo vejce. Dále můžete...

Listové těsto

Listové těsto

Běžně k dostání v našich obchodech, jedná se o polotovar. Těsto je vláčné, pružné, dá se dobře rozválet. Na řezu jsou viditelné vrstvy, které jsou vytvářeny střídáním tuku a vodového těsta. Listové těsto je tvořeno tukovým těstem a vodánkem. Vodán...

Oplatkový korpus

Oplatkový korpus

Cukrářský polotovar vyrobený z pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, vajec, oleje a tekutiny. Tenoučké, křehké pláty se vyrábí ve varu obdélníků nebo kruhů. V průmyslové výrobě jsou základem pro nejrůznější oplatky, plněné, s různými příchutěmi či m...

Oplatky

Oplatky

Oplatky jsou řazeny mezi trvanlivé pekárenské výrobky. Jsou vyráběny z řídkého těsta ze slabé pšeničné mouky, vody cukru, tuku, vajec a chemického kypřidla. Těsto se šlehá, dávkuje do forem na pečení, po upečení je nutno je ochladit. Oplatky se dě...

Perník - instantní sypká směs

Perník - instantní sypká směs

Sypká směs z obilovin pro přípravu perníkového moučníku. Skládá se z pšeničné mouky, glukózy, cukru, kypřícího prášku do perníku, sušeného mléka, emulgátorů, kávoviny, barviv, aromatických látek. Složení směsi se může lišit v závislosti na výrobci...

Perník na pečení

Perník na pečení

Jedná se o sladký pekárenský výrobek tmavě hnědé barvy. Název perník vznikl od ingredience pepř. Ten se společně s medem a moukou míchal a vznikla tyk původní receptura na perník. Postupně se recepty začaly upravovat a postupně se od starého způso...

Piškotový korpus

Piškotový korpus

Základní polotovar z křehkého piškotového těsta pro pečení a přípravu piškotových řezů, dortů a jiných cukrářských pochoutek. K dostání je v mnoha tvarech, např. jako koláčová forma, tvar obdélníku či čtverce, ale také jako malé bochánky. Během ch...

Piškoty dětské

Piškoty dětské

Vyrábí se z piškotového těsta, jeho základem je mouka a vejce. Ze žloutků a mouky se umíchá hmota, do které se přidává sníh z bílků. Poté se těsto stříká na plech a pečou se kulaté piškoty. Na jedné straně jsou rovné, z druhé vypouklé, což je jeji...

Pralinka

Pralinka

Plněný čokoládový bonbón. Správná kvalitní pralinka by měla být ručně vyrobená, tedy originální cukrovinka, jejíž čokoláda je jemná a náplň se rozplývá na jazyku. Některé pralinky jsou dobarvovány a zdobeny. Jsou vyráběny z různých typů čokolád a ...

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Cukrářský polotovar hodící se na výrobu laskonek a jiných křehkých pochutin a zákusků.Jsou vyráběny z vaječných bílků, škrobového sirupu, vody, někdy se přidávají různá ochucovadla, popřípadě kokos. Vytvořená směs se promíchá a současně se zahřívá...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu v prášku je polotovar umožňující rychlou a jednoduchou přípravu vlastní pizzy. Speciální receptury většinou zajišťují, že těsto nemusíte nechat kynout. Směs stačí smíchat s vodou a pak jej ihned zpracovávat a tvarovat. Těsto na pizz...

Trubička oplatková

Trubička oplatková

    Zdroj obrázku: www.cartedor.cz, www.cukrarnajansky.cz  

želatinový ztužovač

želatinový ztužovač

Výborný pomocník pro pečení, přípravu zákusků, řezů, dortů a jiných cukrářských výrobků. Při jeho použití není nutné vaření, vmíchává se do studené vody a následně do krému či náplně.