Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Destiláty a likéry

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Absinth

Absinth

Je hořká lihovina typické žlutozelené barvy obsahující řadu bylinných výtažků, například z pelyňku, fenyklu, anýzu a máty, ale také thujon, díky němuž může mít tento nápoj údajně psychotropní účinky. Absith je extrakt, koncentrát mnoha chutí a vůn...

Alaš

Alaš

Původem lotyšský nasládlý až vyloženě sladký alkoholický likér vyráběný destilací kmínu, koriandru, fenyklu a anýzu s vysokým obsahem alkoholu (30-50%) a cukru (až 35%). Své jméno dostal podle stejnojmenné vesnice blízko Rigy. Často bývá  upravová...

Amareto

Amareto

Italský likér, silně aromatizovaný. Překvapí výraznou mandlovou chutí, která se příjemně rozprostírá v ústech i dlouho po posledním doušku. Má zlatavou až tmavě hnědou barvu. Přidáním do některých druhů moučníků se z dezertu stane delikátní záleži...

Bacardi

Bacardi

Lihovina, světlý rum. Pochází z Kuby, vyrábí se z cukrové třtiny. Jeho jemná chuť je výsledkem dlouhodobého procesu zkoušení nejrůznějších technologií výroby. Uskladnění v dubových sudech a filtrace přes dřevěné uhlí, kdy se zde zachytí nečistoty ...

Bailey's

Bailey's

Irský krémový likér s dominantní smetanovou sladkou hutnou chutí. K dostání je v několika příchutích, tímto likérem se plní také různé cukrovinky (bonbónky, čokolády, apod.). Původ tohoto likéru můžeme nalézt u irského ředitele nápojové společnos...

Becherovka

Becherovka

Alkoholický nápoj, původ v Karlových Varech, výrobu r. 1838 převzal Jan Becher, jehož jméno nese dodnes. Lihovina složená z pramenité karlovarské vody a kvalitních přísad, které dohromady vytváří jedinečnou chuť tohoto výrazného nápoje. Znalce ne...

Becherovka lemond

Becherovka lemond

Becherovka Lemond byla uvedena na trh po 201 letech od vzniku Becherovky Original a je teprve druhým likérem v historii, který nese název Becherovka. Řadí se do kategorie hořko-bylinných či ovocných likérů a je 100% přírodním produktem. Je obohace...

Bílý rum

Bílý rum

Lihovina vyrábějící se z vedlejších produktů, které vznikají při zpracovávání cukrové třtiny, z melasy. Tento produkt pochází z Karibiku. Bílý rum se filtruje přes aktivní uhlí, a proto nemá příliš výrazné aroma. Rychlá destilace zajistí jemnou ch...

Borovička

Borovička

Slovenský národní alkoholicýá nápoj, patří mezi ovocné destiláty. Jde o alkoholický nápoj výráběný půtahovou destilací z plodů červeného a černého jalovce. U nás se podobný alkoholický nápoj nazývá také Jalovcová. Borovička podporuje metabolismus ...

Bourbon

Bourbon

Lihovina. Jedinečná chuť se začíná tvořit již při uskladnění ve speciálních dubových sudech. Tam si nápoj dotváří svou jedinečnou image, ze které vám v mysli zůstane aroma medu, rozinek a másla. Už při prvním ochutnání osloví kořeněným prožitkem, ...

Brandy

Brandy

Lihovina, původem ze Španělska. Do podvědomí lidí se dostává ve 14. století. Vyrábí se v procesu pálení vína. Původně destilovali víno ryze z důvodu konzervačních účinků tohoto procesu. Později se zjistilo, že chuť, která se do pálenky promítne, j...

Broskvová vodka (peach vodka)

Broskvová vodka (peach vodka)

Vodka ochucená broskvovou příchutí vhodná zejména pro míchané nápoje. Její slabě nasládlá chuť dodá koktejlu nádech exotiky. Stejně jako obyčejná vod...

Cognac

Cognac

Lihovina, původem z Francie. Výroba cognacu je velice zdlouhavá. Při přípravě tohoto jedinečného nápoje se musí postupovat přesně dle osvědčeného receptu. První destilát se musí znovu pálit a pak nastává doba dlouhého uležení v sudech, k...

Cointreau

Cointreau

Cointreau je ovocný likér původem z Francie, který má hořkosladkou chuť. Tento likér se vyrábí z pomerančů a pomerančové kůry. Obsahuje 40 % alkoholu a začal se vyrábět roku 1849.   Zdroj obrázku: wikipedia.org

Cordial likér

Cordial likér

Likér hnědočervené barvy na bázi brandy. Je dosti sladký, obsahuje směs bylin s dominancí lipového květu. Likérů tohoto názvu existuje několik značek. U nás ho vyrábí karlovarská Becherovka již celých 100 let. Jinak si můžete koupit také Cordial f...

Curacao blue

Curacao blue

Likér, původem z Holandska. Typickou a charakteristickou barvou tohoto likéru je výrazně modrá. I když se zdá, že díky barvě bude mít neurčitou chuť, opak je pravdou. Vyznačuje se citrusovým aroma a nezaměnitelnou pomerančovou chutí. Využívá se do...

Fernet

Fernet

Alkoholický nápoj, původem z Itálie. Byl vyroben jako žaludeční likér z více než třiceti bylin. Obsahuje mimo jiné zeměžluč, hořec a heřmánek římský. Řadíme jej mezi tzv. bittery – hořké nápoje. Aroma je výrazné, chuť silně hořká, v ústech dlouho ...

Gin

Gin

Alkoholický nápoj, původem z Nizozemska. Poprvé byl vyroben již roku 1650 pro jiné využití, než jak jej známe dnes. Původně se měl užívat při potížích s ledvinami, díky svému složení z obilného destilátu a jalovcového oleje, měl močopudné účinky. ...

Griotka

Griotka

Alkoholický nápoj, likér. Při výrobě dochucen ovocem, bylinkami nebo kořením. Lihovina s obsahem višňové šťávy, většího množství cukru. Barva červená. Při výrobním procesu se přidává např. mandlové aroma, které podtrhne a zvýrazní chuť. Obsah alko...

Hruškovice

Hruškovice

Alkoholický nápoj, pálenka z plodů hrušně. Pálenka vzniká destilací zkvašených plodů ovoce. Barva hrušek se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Ro...

Jägermaister

Jägermaister

Alkoholický nápoj. Již při prvním doušku se na jazyku zachytí aroma bylinek a jemná nahořklá chuť. Vyrábí se podle tajné receptury z velkého množství kořínků, bylinek, citrónové kůry, anýzu, šafránu a zázvoru. Před podáváním se musí nechat dlouhou...

Kahlua

Kahlua

Likér, produkt dánské firmy, který se vyrábí od roku 1936. Mexická receptura tohoto nápoje obsahuje prvotřídní ingredience. Je postavena na rumu a špičkové 100% arabica kávě z Mexických hor oblasti Veracruz. K dosažení dokonalé chuti likéru je důl...

Kalvados

Kalvados

Jablečný destilát. O původ této pálenky se dělí Francie a Španělsko. Vyrábí se v procesu destilace kvašeného jablečného moštu. Poté se nechává odležet v dřevěných sudech, které jsou převážně dubové, po dobu nejméně dvou let. Jeho chuť je jemná, la...

Koňak

Koňak

Koňak je nejznámějším typem brandy. Aby se pálenka směla vydávat za koňak, musí splňovat přísná pravidla: musí pocházet ze západní francouzské oblasti kolem města Cognac, musí být vyráběna nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanch...

Konzumní líh

Konzumní líh

Konzumní líh je vyroben destilací nebo jiným oddělením ze zkvašených cukerných roztoků pocházejících ze škrobnatých nebo cukerných surovin. Líh je tedy vyráběn z bramborového, žitného, ječmenného a kukuřičného škrobu. Další surovinou je voda, mast...

stránka: