Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ingredience z kategorie Koření

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Berbera

Berbera

Tato africká směs je kombinací indicko-arabských prvků. Podobá se indickým směsím, masalám. Obsahuje hřebíček, pískavici, opražené chilli papričky, dlouhý pepř, zázvor, koriandr, hřebíček skořici, kardamom a ajowan. V kuchyni se využívá do tepelně upravených zeleninových nebo drůbežích pokrmů.

Bylinková sůl

Bylinková sůl

Má svoje spicifické a bylinkové aroma. Velice se hodí na ochucení různých druhů mas, zeleniny, těstovin. Vynikající pro všechny vařené pokrmy jako polévky, omáčky, špagety, je výborná na topinky, brambory. Vhodná je ale také ke grilování ryb i ostatních druhů masa, do omáček, polévek a k dochucení salátů, pomazánek. Používá se všude, kde chceme zdůraznit chuť bylinek.  

Ďábelské koření

Ďábelské koření

Ostrá kořenící směs ve složení:chilli koření, mletá paprika, česnek, pepř, kmín mletý, nové koření a šalvěj. Obsah směsi se může lišit v závislosti na výrobci.   Koření je vhodné pro všechny typy masa, do gulášů, polévek, marinád, omáček, paprikových jídel, pikantních pomazánek, apod.

Drákulova smrt

Drákulova smrt

Složení: Sušené chilli floky, paprikové floky mix. Neobsahuje sůl, konzervační látky ani syntetická barviva. Používá se například k dochucení omáček, gulášů, mas a jiných pokrmů, které máte rádi ostré.

Feferonka

Feferonka

Zelenina, která je původem z Ameriky. Její využití se pohybuje od zeleniny, přes koření až k léčivé formě (obsažené látky stimulují srdeční chod a tiší bolest). Obsahuje pálivou látku, tzv. kapsaicin (ale v menší míře než chilli papričky), kt...

Chlebové koření

Chlebové koření

Je určeno především jako koření na přípravu domácího chleba či jiného pečiva. Skládá se většinou z kmínu, fenyklu, koriandru. Tato vyvážená směs dodá chlebu, ale také jinému slanému pečivu typickou chuť  a vůni. Při to podporuje trávení. K dostání je většinou ve všech specializovaných pordejnách s kořením nebo také v lepších pekárnách.

Koření na pizzu

Koření na pizzu

Tato prášková kořenící směs je určena právě k přípravě pizzy, těstovinových pokrmů, omáček a některých polévek. Obvykle se skládá z aromatických bylinek jako je bazalka, oregáno, šalvěj, česnek, případně jiných aromatických látek.

Koření na sýry a tvaroh

Koření na sýry a tvaroh

Jemně mletá bylinková směs obsahující petržel, kopr, bazalku, hořčici, thajské kari, cibuli a sůl. Užívá se hlavně k dochucení sýrových, tvarohových, majonézových pomazánek a dipů, vhodná je ale také k vylepšení smetanových a mléčných polévek, jogurtových omáček, bramboráků či bylinkových másel a posypek.

Mořská sůl

Mořská sůl

Mořská sůl má blahodárné působení na celé naše tělo. Přispívá nejen k relaxaci, zlepšení stavu naší pokožky, ale také dokáže zmírnit nejrůznější zdravotní neduhy. Hrubá mořská sůl se získává tradičním způsobem - odpařováním mořské vody. Její použití v kuchyni je velmi široké, lze s ní beze zbytku nahradit běžně používanou sůl kamennou. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (zejména jód, brom, draslík, sodík). Je ideální do mlýnků na sůl.

Nahrin marináda na pečené maso

Nahrin marináda na pečené maso

Aromatické látky jednotlivých bylin a koření pronikají při marinování hluboko do masa a ovlivňují jeho chuť a vůni. Všechny složky marinády příznivě ovlivňují proces trávení. Maso se stává jemnější a po jídle nepřichází pocit těžkosti. Hotová marináda se nanese na umyté a osušené maso, které se uskladní na chladné místo. Podle velikosti masa se nechá marináda působit (1–2 hod. pro malé kousky, přes noc větší kusy). Některé druhy masa jako hovězí, zvěřina, jehněčí či skopové se marinují v ledničce po dobu 2–4 dnů. Před pečením přebytečnou marinádu osušíme, aby se v horkém oleji nespálila. Marinováním lze upravovat nejen maso včetně všech ryb, ale i pokrmy ze sóji, tofu, zeleninu či brambory.

Papriková pasta

Papriková pasta

Tato pasta se hodí k pečenému masu, grilovaným pokrmům, uzeninám, do polévek, omáček a salátů. Je vhodná k ozdobení chlebíčků, obložených mís, topinek.

Polévkové koření tekuté

Polévkové koření tekuté

Tekuté dochucovadlo polévek, omáček,. Skládá se z pitné vody, octu, soli, cukru, chuťových látek,  aromat a barviv. Toto složení se může malinko lišit podle výrobce. K dostání je v různých variantách od klasické hutné po výrazně jemnou variantu.

Popenec

Popenec

Popenec břečťanovitý neboli obecný je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Dorůstá do výšky asi 20cm. Nejčastěji jej najdete na okraji lesa nebo u cest,ale dá se pěstovat i v květináči. Popenec je trvalá léčivka obsahující silice, třísloviny, vitami...

Praganda

Praganda

Rychlosůl - solící dusitanová směs. Používá se k nakládání a na předúpravu masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Dopomáhá stabilitě vybarvení a chuťových vlastností masných výrobků. Směs Praganda bsahuje d...

Tonka fazole

Tonka fazole

Jedlé tonka fazole se používají k dochucování dezertů, likérů, čokolády, sladkých omáček, pudinků, panna cotty nebo zmrzliny. Nechávájí se vyvařit a vyluhovat, nebo se dájí najemno do pokrmu nastrouhat. Vůně je vanilkovomandlová a intenzivní, takže stačí použít šetrně. Bohužel sehnat u nás jedlé tonka fazole není běžné a balení 100g stojí hruba 300 Kč. (ty nejedlé fozolky se používájí v kosmetice a pro výrobu parfémů nebo vonných olejů.)

Zvěřinové koření

Zvěřinové koření

Intenzivně vonící koření, dodá srnčímu, jelenímu, zaječímu, kančímu masu lehce natrpklou chuť. Hodí se do zvěřinových omáček.